Duisbug'ta bulunan ve Türk Federasyon'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Estergon Ülkücü Gençlik Derneği, Hamborn semtinde yeni binasına taşındı.Tanımış ilahiyatçı Mustafa Öz'ün dualarıyla açılışı yapılan yeni binanın açış kurdelasını, Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz, Kuzey Ren Vestfalya 2. Bölge başkanı Ahmet Şahin, Estergon Ülkücü Gençlik Derneği başkanı Ergün Şişman birlikte kesti. Kalabalık davetli grubuyla açılışı gerçekleştirilen Estergon Ülkücü Gençlik Derneği'nin yeni binasında  Alparslan Türkeş Resim Sergisi açıldı. Türkeş'in çocukluktan başlayıp ölümüne kadar giden yaşamından kesitler anlatan yüzlerce resim sergilendi. 15 Haziran'a kadar açık kalacak resim sergisi, ülkücülerden yoğun ilgi görüyor.

Yeni bina açılışı nedeniyle bir konuşma yapan Estergon Ülkücü Gençlik Derneği Başkanı Ergün Şişman, "Böylesine geniş ve donanımlı bir binaya sahip olduğumuz için ve rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş anısına resim sergisi düzenlemiş olmaktan dolayı çok sevinçliyiz. Bu güzel binada gençlerimiz, Türk kültürünü ve bayrak sevgisini öğrenecektir" dedi.

Açılışa katılan ve Alparslan Türkeş Resim Sergisi'ni gezen Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz da, burada konuşma yaptı. Alparslan Türkeş'in Türk dünyasındaki saygın geçen yaşamından örnekler anlatarak konuşmasına başlayan Fatih Oğuz, rahmetli başbuğumuzun aramızdan ayrılışının üzerinden 15 yıl geçmiş olsa bile, yeri, önemi, idaalleri ve mücadelesiyle bize bırakmış olduğu bu kutlu emanetiyle her daim yaşayacaktır" diye konuştu.



TE(AÖ/İD)