Süheyla Kaplan

Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi Basın Birimi'nden alınan bilgiye göre, Almanya'da Aralık ayında kamuoyuna duyurulan ve Türkiye'de de büyük yankı uyandıran casusluk soruşturmasında iddianamenin Temmuz ayında sonuçlanacağı belirtildi. 

Hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından MİT dışında, resmi olmayan bir istihbarat birimi kurdurulduğu, bunların da Almanya'da Erdoğan karşıtları için istihbarat topladığı iddia edildi.


Alman Federal Savcılığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu'nu MİT adına Almanya’da ajanlık faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle 17 Aralık 2014'te tutuklamıştı.


ALMAN FOCUS DERGİSİNİN İDDİALARI GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR 


Almanya’da Türkiye adına casusluktan yargılanan üç kişinin elebaşısı olan Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun Soruşturmasıyla ilgili Alman Focus dergisi, MİT’in Almanya’daki casusluk örgütlenmesini anlattı ve bununla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Alman yargı sistemini etki altına almaya çalıştığını yazdı.

“Erdoğan’ın gölge savaşçısı. İşte Erdoğan, muhaliflerine karşı Almanya’nın ortasında böyle uluorta casusluk yapıyor” başlıklı haberde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın iki yıl önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ile Süleyman Şah Türbesi hakkında yaptığı telefon konuşmasının, ABD’nin Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) tarafından dinlenip kaydedildiği ileri sürüldü. Tapelere göre, Fidan “gerekirse 4 adam gönderip 8 füze atarak ya da doğrudan Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik MİT’in “sahte bayrak” operasyonuyla Suriye ile savaş gerekçesi sağlamaktan” söz ediyordu.