Almanya'nın birçok şehrinde her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da birçok eğlence gecesi düzenlenecek. Herkes yeni yıla farklı bir mekanda girse de, hepsinin ortak amacı bu özel gecede mutlu olmak ve yeni yıla neşeli girmek. Bazılarının inanışına göre yeni yılın ilk gecesi nasıl geçerse tüm yılda öyle geçermiş. Kuzey Almanya'nın eğlence merkezi Hamburg'da Mektup Bar, Hicazz Bar, Allı Turnam,Seher Yeli isimli mekanlar ve birçok düğün salonlarında düzenlenen yılbaşı eğlenceleri için Rezervasyonların şimdiden dolduğu açıklanmaktadır. Yıllardır eğlence sektöründe organizatörlük yapan ve 16 yıldır da NRW'de yılbaşı eğlenceleri düzenleyen Rakkas'ın organizatörlerinden Ertan Sayan, bu yıl iki ayrı şehirde düzenleyecekleri yeni yıl partileri hakkında şu bilgileri verdi: “Bütün yıl düzenlediğimiz bu parti maratonundan sonra en büyük eğlencemiz yılbaşında oluyor. Bu yıl geçen yıl da yaptığımız gibi Düsseldorf'da Ufa 8'da olacak, bir de Köln'de Vivaland'da yapacağız. Düsseldorf'da 800, Köln'de ise 3 bin kişilik kapasitemiz var. Girişimiz 29 Euro olacak ve içinde Rakkas cd'si ayrıca girişte bir içecek ikram edeceğiz. Çeşitli müzik alanlarımız olacak, havai fişek şovumuz olacak ve çekilişimiz olacak. Bizim eğlencemiz disko ortamında olacak ancak diğer mekanlarda yemekli ve yemeksiz aile baloları seçenekleri de mevcut.”

 

EĞLENCE SEKTÖRÜNÜN DÜNÜ BUGÜNÜ

 

Tecrübeli organizatör Ertan Sayan eğlence sektörünün dünü ve bugününü karşılaştırıp yılbaşında dışarı çıkacak olanların kötü bir sürprizle karşılaşmaması için önceden iyi bir araştırma yapmaları tavsiyesinde bulunarak sözlerine şöyle devam etti: “Eskiden çoğunlukla aileyle kutlanıyordu. Son zamanlarda ise önce aileleriyle geçiriyorlar sonra ise ayrıca eğlenceye gelenler oluyor. Tavsiyem en çok tercih ettikleri mekanlara uğrasınlar, çünkü orada kendilerini ne beklediğini biliyorlar, hiç gitmedikleri mekanda hayal kırıklığına uğramamak için gidecekleri yer hakkında önceden geniş bilgi alsınlar. Yemek var mı, hangi yemekler var, içecek var mı hangi içecekler var, giriş ne kadar saat kaça kadar hangi giriş, kaç yaşından itibaren, aile ortamı mı, disko ortamı mı? bunları incelemeleri gerekiyor.”

 

AİLE BALOLARININ BİLETLERİ BİTMEK ÜZERE

 

Kölnlü organizatör Hıdır Kaplan iki farklı mekanda düzenleyecekleri aile balosunun hazırlıklarının çoktan bittiğini hatta biletlerin çoğunun şimdiden tükendiğini belirterek, “Biz yılbaşı balosu yapıyoruz. Aile balolarımız yemekli ve misafirler çocuklarıyla birlikte gelebiliyorlar. Bu yıl Ezgi center ve Christal Event olmak üzere iki yerde birden aile balosu düzenliyoruz. Fiks menü yapıyoruz hepsi içinde yemekli, bu yıl girişi 39 Euro olarak belirledik. Biletlerin çoğu zaten satıldı. Amacımız insanlar aileleriyle sıcak bir ortamda huzurlu şekilde eğlenip yeni yıla mutlu bir şekilde girsinler” şeklinde konuştu.

 

YILBAŞI GECESİ ŞARKILARI

 

2002 yılından beri DJ'lik yapan Metin Sayan ise yeni yılın hit şarkıları hakkında şu ipuçlarını verdi: “Yılbaşı eğlencelerimiz her zaman dolu geçiyor. Müzik tarzımız yine her zamanki gibi Turkish pop, haus, Rnb. Başlangıçta çoğu zaman eski şarkılar yapıyoruz biraz yavaş saat 10'dan sonra hızlanıyoruz. Saat 12 gibi yılbaşına doğru en hit şarkıları çalıyoruz, nasıl eğleniyorlarsa biz müziği öyle yapıyoruz. Son günlerde Demet Akalın ve Hande Yener gibi sanatçıların yeni albümleri çıktı. Misafirlerimizi ayrıca Ozan Çolakoğlu ve Ozan Doğulu gibi dj'lerin şarkıları ile eğlendireceğiz.”

 

BİRÇOK SEÇENEK VAR

 

Köln'de ayrıca Kırık Kalpler Silvester Edition, Club Diamonds Silvester party, Elit Event'de Yıldız Tilbe ve Burak Kut konserleri, Hilton Köln'de Aynur ile yeni yıl eğlencesi, Marjinal yılbaşı, Ozan Doğulu Live on Stage, Köln ve Düsseldorf'da Rakkas, Duisburg'da Bebek Silvester patisi ve yine Duisburg'da Ah Be İstanbul, Arena Club Bochum'da yılbaşı partisi, Essen'de Club Şinanay, Hanau'da Grup Seyran, Hagen'de gecelerin gecesi, Mannheim'da Eventcenter yılbaşı eğlencesi, Hamburg'da Lara konseri, Stuttgart'da Hoş geldin 2013, Berlin'de Mega Silvesterparty, Vicom Silvesterparty, Metrom Yılbaşı Deluxe, Frankfurt'da Efes Night, Münih'de MyHane, Bremen'de Platin Park yılbaşı eğlenceleri düzenlenecek partilerinden sadece bazıları. Diğer partileri ve detayları öğrenmek için ise internette küçük bir gezinti yapmanız gerekiyor.