Almanya'da ajanslar vergi kaçakçıların kendilerini ihbar etmelerinin artmasında en büyük etkenin Bayern Münih eski başkanı Uli Hoeness'in vergi kaçakçılığı suçlamasıyla yargılandığı davada 3,5 yıl hapse mahkum olması gösterildi.  Bunun yanı sıra vergi kaçakçılığını zorlaştıran uluslararası anlaşmalar ve Alman vergi yasasında yapılması beklenen düzenlemelerin de kendini ihbarda etkili olduğu belirtildi. Alman’da Maliye, "vergi CD"si adı verilen ve binlerce Alman vergi kaçakçısının takibini sağlayan veriler sunan kimliği belirsiz kişilere, yüklü miktarda paralar ödeyerek satın alırken bunun da vergi kaçakçılarının kendilerini ihbar ederek cezai indirimden yararlanma umudunu artıran bir başka etken olduğu ifade edildi.

Vergi kaçıranların tercih ettiği  İsviçre ve Liechtenstein merkezli bankalarda parasını tutan binlerce vergi kaçakçısı kendilerini ihbar etmek üzere vergi dairelerine gidince  Almanya’da hazinenin kasasına milyonlarca euro girdiği belirtilirken Bayvera eyaletinin vergi dairelerine yılın ilk 3 ayında yapılan ihbar sayısı 2 bin 30 oldu. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla 4 kat artış kaydedilirken maliye, 80 milyon euro ek gelir elde etti. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde ihbar sayısı 2 bin 656, Hessen'de bin 327 oldu. Her iki eyaletin ek gelir toplamı 188 milyon oldu. Baden-Württemberg eyaletinde 2014'ün ilk 3 ayında 3 bin 78 vergi kaçakçısı kendisini ihbar etti. Vergi dairelerinin kasalarına burada akan para miktarı da 47,8 milyon euro’ya ulaştı. Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı Markus Söder, ihbar sayısının daha da artmasını beklediğini söyledi. Söder, ihbarla sağlanan cezai indirim oranında önümüzdeki yıldan itibaren devreye girecek önemli değişikliklerin, ihbar sayısındaki artışta etkili olduğunu açıkladı. Eyalet maliye bakanları, ağır vergi kaçakçılığı tanımına giren miktarlara verilecek para cezası önemli miktarda artırılırken, geriye dönük incelenecek süre de 5'ten 10 yıla çıkarıldığını bildirdi.

Rheinland-Pfalz Eyaleti Maliye Bakanı Carsten Kühl, birçok İsviçre bankasının Alman müşterisine "vergi borçlarını bu yıl sonuna kadar hallet" uyarısı gönderdiğini söyledi. Kühl, "İsviçre bankalarının aklama stratejisi, Alman vergi dairelerine yapılan ihbar sayısında artış olarak yansıyor" dedi.