Birlik, yazarlara çalışma sahaları sağlayarak Türkçe'nin ve Türk medeniyetinin gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor.

 

Almanya'nın Köln kentinde kısa bir süre önce kurulan Türk-Alman Yazarlar Birliği (TAB) düzenlenen bir basın toplantısıyla faaliyetlerine başladı. Köln'de yazarların buluşma noktası olan Cafe Central'de düzenlenen toplantıya Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, ATİB  Genel Başkanı İhsan Öner, TAB eş başkanları Alaattin Diker, Orhan Aras, Genel Sekreteri Mahmut Aşkar'ın yanı sıra birlik üyeleri ve yazarlar katıldı. Toplantıda konuşan Başkonsolos Engin genelde sözlü bir kültürümüzün olduğuna dikkat çekerek, “Batılı dünyasında maalesef tarihe atılmış çok imzamız yok. Bu yüzden yazımla ilgili böyle bir girişimin olması önemli. Eksiğini duyduğumuz bir oluşumun hayata geçirilmesinden dolayı mutluyum” dedi.

 

TÜM YAZARLARA KAPIMIZ AÇIK

TAB eş başkanları Diker ve Aras da, siyaset, inanç ve düşünce ayrımı olmadan kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarılması amacını güden her yazara kapılarının açık olduğunu belirttiler. TAB Genel Sekreteri Mahmut Aşkar tarafından okunan basın açıklamasında birliğin hedefleri, “Dilimiz ve mensup olduğumuz medeniyetin özelliklerin sanat vasıtasıyla yaşadığımız topluma taşımak. İki toplum arasında sanatın diliyle köprüler kurmak. Sanatçılar için çalışma sahaları ve ortamları oluşturmak. Dinletiler, okumalar, gösteriler, sergiler, yarışmalar düzenlemek. STK'lar ile birlikte etkinlikler hazırlamak” şeklinde  belirtildi. Derneğe üye olmak isteyen yazarlar gerekli bilgiye 0176-80155310 ve 0157-73691069 numaralı telefonlardan ulaşabilir.