Karlsruhe Polis Teşkilatı Durlach ve Bruchsal'daki Polis Eğitim Merkezi'nde düzenledikleri etkinlikte, polislik mesleğini tanıttılar. Polis teşkilatı yetkilileri Thomas Sickinger ve Robin Kuscher ile görevli diğer polislerin katıldığı etkinlikte Durlcah ve Bruchsal Eğitim merkezlerinde,  Alman ve Türkiye kökenli gençler hazır bulundu. Polis Müdürleri  Thomas Sickinger ve Robin Kuscher, yılda 1400 gencin  polis olmak için başvurduğunu, Karlsruhe’de 5 bin, Baden Würtemberg Eyaleti genelinde ise, 40 bin polisin görev yaptığını belirtirken gençleri polis olmaya davet etti.

En Gözde Meslek

Karlsruhe Polis Teşkilatı polislik mesleğini yerinde tanıttı. Karlsruhe, Durlach Polis eğitim merkezine gelen polis aday adayları gençlere tanıtım yapan eğitim sorumlusu Thomas Sickinger ve Robin Kuscher, gençlere bir polis memurunun günlük karşılaştığı tehlikeler hakkında slayt gösterisi ile bilgi verdi. Robin Kuscher, AIDS, tüberküloz, kaza riskleri, suçluların direnmesi, gibi olaylar neticesinde polislerin zarar gördüğünü söyledi. Polis memurlarının bu tip olaylar karşısında her zaman hazırlıklı olması gerektiğini sözlerine ekleyen Kuscher ve Sickinger, konu ile ilgili; atış talimleri, spor, yakın dövüş, suçluyu etkisiz hale getirme, psikoloji, hukuk, araç kullanma, silah kullanma talimlerinin her sene düzenli olarak yapıldığını bununda polisin çalışma hayatında en büyük yardımcısı olduğunu söyledi.

Laser Silahlı Eğitim Merkezi

Öğrenci grubu silah eğitim merkezide, polis tarafından kullanılan silah malzemeleri, koruyucu kıyafetler ve yardımcı malzemeleri tanıma fırsatı bularak, eğitimde kullanılan gerçeği ile bire bir aynı olan lazer tabancası ile  video oyun eşliğinde atış yaptılar. Durlach Polis Eğitim Merkezi'nde oluşturulan bir okul  sınıfta, olası bir ”Amoklauf” saldırısına karşı neler yapılabileceği üzerine eğitim verildi. Gerçek bir sınıf ve öğrenci maketlerinin bulunduğu eğitim yerinde, okullarda meydana gelebilecek olaylara karşı polisler burada eğitim alıyorlar.

Bruchsal Polis Okulu Ziyareti

Bruchsal’da bulunan polis eğitim merkezine gelen 51 polis aday adayı,  yemekhanede tabldot usulü yemeği polisler ile birlikte yediler. Müslüman polis öğrencilerde düşünülerek uygun yemeklerin verildiği,  çorbasından, ana yemeğine , salatasından tatlısına kadar her şeyin bulunduğu 3 öğün yemeğin öğrencilere maliyeti aylık sadece 100 Avro. Öğrencilik döneminde ilk sene 1.033 Avro  alan polis akademisi öğrencilerinin herhangi bir masrafları yok.

12 Polis Bölgesi bulunan Baden-Württemberg’te gelecek sene 1400 polis adayının okula alınacağı haberini de veren yetkililer, aday adaylarına Özel Hareket Polisi, Mobil Polis Komandosu'nun malzemelerini tanıttı. Polis araçlarının da tanıtıldığı Bruchsal’da toplumsal olaylara müdahale eden dev ‘TOMA” öğrencilerin ilgisini çekti. TOMA’nın fiyatının tam 1,1 milyon Avro olduğu belirtildi.

Genç Türklerin, polislik gibi toplumda saygınlığı olan çeşitli mesleklere ilgi gösterilmesi gerektiği anlatıldı. Thomas Sickinger ve Robin Kuscher, polislik mesleğini sevdiklerini Türk gençlerine kapılarının açık olduğunu söyledi. Toplantıda  Thomas Sickinger ile  Robin Kuscher polis olmanın şartlarını projeksiyon eşliğinde anlattı. Polislik mesleğine ilgi duyanlar 0721/ 6660 numaralı telefondan bilgi alabilecek.