BR, izleyicilerin kanalı araması ve sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirmesi sonrası sözkonusu logoyu kaldırmak zorunda kaldı.

 

POLİTİK DEĞİL DİNİ BİR SEMBOL


n-24 haber kanalına açıklamalarda bulunan BR televizyonu program sorumlusu Andreas Bönte, çok sayıda tepki aldıklarını belirterek,”Bu hilalin politik değil bir dini sembol olduğunu anlamayan çok sayıda kişi var. Ramazan’ın başlaması ve bitimi ay’ın durumuna göre belirleniyor. Ancak biz konunun amacın dışına çıkmaması için logoyu kaldırdık” diye konuştu.

 

HIRİSTİYAN BİR ÜLKEYİZ...


Alman seyirciler, BR’nin Facebook sayfası ve diğer sosyal medya platformlarında hilalli Ramazan logosuna,”Biz Hıristiyan bir ülkeyiz- ve bizim bayramlarımız hiç bir zaman logoyla gösterilmedi. İnsanların kafasını karıştırmayın”, “Burası Almanya, daha doğrusu Bavyera”  gibi sözlerle tepki gösterdi.

 

Tepkiler üzerine logoyu kaldıran BR, programın devam edeceğini açıkladı. BR adına yapılan açıklamada, Bavyera’da yaşayan binlerce Müslümanın da kendilerini yayınlarda görmeye hakkı olduğu ve Ramazan hakkında bilgi verilerek, önyargıların kaldırılmasının amaçlandığı kaydedildi. Programın tanıtım reklamlarının da aynen süreceği  bildirildi.