Almanya'da yaklaşık olarak 850 bin Türkiye kökenlinin Alman vatandaşı olduğu ve bunlardan yüzde 30-40 arası bir seçmen kitlesinin geçmiş seçimlerde oy kullandığı yapılan araştırmalar sonucu bilinmektedir. 22 Eylül federal seçimlerinde ise, Türkiye kökenli Alman seçmenlerin yüzde 70'lere varan oranda katılım sağlayacakları uzmanlarca öngörülmektedir.

Almanya'daki köklü kitle örgütlerinden (TGD -Türkische Gemeinde Deutschland) Almanya Türk Toplumunu seçimler öncesi siyasi partiler artarda ziyaret ederek seçmen kitlesine sıcak mesaj vermek istemektedirler.   Almanya Türk Toplumu bir basin bildirisyle Partilerin ziyaret programını duyurdu. Yapılan açıklama şöyle; 

"
1)
    29 Ağustos Perşembe günü saat Sol Parti Eşbaşkanlarından Katja Kipping ve Federal Parlamento adayı Hakan Taş Almanya Türk Toplumuna gelerek görüş alışverişinde bulunacaktır. Görüşmenin ardından saat 11.45’de basınımıza bir açıklama yapılacaktır.

 

 

2)    2 Eylül Pazartesi günü de CDU Genel Başkan Yardımcılarından ve CDU Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başkanı Armin Laschet Almanya Türk Toplumunda olacaktır. Saat 13.00’de görüşme sonrası Kolat ve Laschet basın önüne çıkacaklardır.

 

 

3)    Yeşiller Partisi Grup Eş Başkanı Renate Künast da önümüzeki günlerde TGD’yi ziyaret edecektir.

 

 

Bilindiği üzere SPD Başbakan adayı Peer Steinbrück ilk olarak görüşmelerde bulunmak üzere Almanya Türk Toplumuna gelmişti."