Ganime GÜLMEZ-Almanya

Alman ordusunda imamlar görev yapacak Alman ordusunda imamlar görev yapacak

Hamburg Şehir Parkı'nda, 16 yaşında olduğu bildirilen bir genci yere yatırarak, yüzüne yumruklar atan polis görüntülerini kayıt altına alan Marco Hosemann, bu kaydı tüm basın organları ve antifaşist organizasyonlarla paylaştı. 

Hamburg'da Sol Parti ( Die Linke) ise polis şiddetini kınayan bir açıklamada, gençlere şiddet uygulayan polisler hakkında soruşturma açılmasını ve sorumluların görevden el çektirilmesini savundu.

Bazı bulvar gazetelerinin bu saldırıyı “İllegal piknikte uyarılar dikkate alınmadı” biçiminde vermesi dikkat çekti.

Sol Parti Hamburg Sözcüsü Deniz Çelik ise gerçekleşen bu saldırının ardından, Junge Welt gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda şunları belirtti: “Dört yıl önce gerçekleşen G20 protestoları sonrasında, polisin bu tür saldırıları aralıksız olarak devam etti. G20 protestoları sırasında ve sonrasında tespit edilebilen 169 fiili polis şiddetinden 133’ü hakkında soruşturma başlatılmak üzere resmi başvuru yapıldı. Ancak bu başvurulardan henüz bir sonuç alınabilmiş değil. Hukuki olarak henüz hiçbir polis cezalandırılmış değil. Polis şiddetini soruşturmak üzere bağımsız bir yargı organı kurulmalıdır. Aksi takdirde bu saldırıların önü kesilemeyecektir.”