Almanya genelinde başta başkent Berlin olmak üzere, Stuttgart, Hamburg, Mannheim, Köln, Frankfurt, Nürnberg, Hanau, Wuppertal, Heidelberg, Duisburg gibi onlarca kentte on binler 20 Şubat perşembe günü akşam saatlerinde eş zamanlı olarak alanlara akın etti.

Eylemlerde Alman kurumlar “faşizme karşı omuz omuza” dövizleriyle, AGİF, SKB, YS, Antifa, SPD, Grüne, Die Linke, DİDF, ADHK, Partizan gibi parti ve örgütlerin bayrakları, pankartları taşındı.

Yapılan konuşmalarda ırkçılığa ve faşizme geçit verilmemesi mesajı verilirken katledilenler anısına mumlar yakıldı.

Stuttgart’ta binler Hanau katliamını lanetledi

Almanya’nın Hanau kentinde gerçekleştirilen ırkçı-faşist katliam Perşembe günü akşam saatlerinde Stuttgart Schloßplatz meydanında düzenlenen miting ve yürüyüşle protesto edildi.

Defend Rojava Stuttgart Platformu ve Sağcılara Karşı Stuttgart Platformu’nun birlikte düzenlediği eyleme büyük çoğunluğu Alman binlerce insan katıldı.

Almanca “Faşizme karşı omuz omuza” dövizleriyle SKB, AGİF, MLKP, ADHK, SYKP, DİDF, Die Linke, Antifa, Verdi sendikası, MLPD, Partizan, Dersim İnşa Kongresi gibi çok sayıda parti ve örgütün bayraklarıyla, pankartlarıyla katılım sağladığı mitingde, Almanca olarak “Hepimiz faşizme karşıyız”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganları sıklıkla atıldı.

Defend Rojava Stuttgart Platformu adına yapılan konuşmada, Hanau katliamı lanetlendi, ayrımcılığa, dışlanmaya, ırkçılığa ve faşizme karşı mücadeleyi büyütmenin yaşamsal önemine vurgu yapıldı. “Nasıl ki Kürdistan’da on yıllardır Kürt özgürlük hareketi ırkçılığa, faşist katliamlara karşı savaşıyorsa, Almanya’da da göçmen düşmanlığına, ırkçılığa ve faşizme, Türk faşistlerine ve Neonazilere karşı direnmek görevimizdir.” denilen konuşmada, faşizme ve ırkçılığa karşı mücadelenin, özgürlük ve demokrasi mücadelesi olduğuna dikkat çekildi.

Antifa Stuttgart, Sağcılara Karşı Stuttgart Platformu adına yapılan konuşmalarda da Hanau katliamı protesto edildi, ırkçılığa ve faşizme karşı direnmenin önemine dikkat çekildi.

Mitingden sonra yürüyüşe geçildi. Yürüyüş güzergahında bulunan AfD binasına bir grup genç girdi ve büroyu tahrip etti.

Bayrak ve pankartlarla, dövizlerle süren yürüyüş, sloganlarla Rotebühlplatz’da sonlandı.