ARD televizyonunda  gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Thomas de Maizière, şiddet eğilimli kişilerin çatışma bölgelerine giderek, silah eğitimi aldıklarını ifade etti. Bu tür kişilerin takip edilmesinin şart olduğunu kaydeden  de Maizière, "Bunlar Almanya'ya döndüklerinde güvenliğimiz açısından risk oluşturuyor. Almanya'ya geri dönen ve terör eylemi yapma potansiyeli olan kişiler var. Bu kişilerin Almanya dışına çıkmalarını engellemeliyiz" dedi.

PASAPORTA  EL KONULABİLİR- KİMLİKLER  ZOR

IŞİD'e katılması muhtemel kişilerin Almanya dışına çıkmalarını engellemenin bir yolunun pasaportlara el koymak olduğunu belirten Thomas de Maizière, bu konuda yasal sorun bulunmadığını açıkladı. Yasaların Alman vatandaşlarının kimliklerine el koymaya müsade etmediğini hatırlatan Thomas de Maizière, kimliklere Almanya içerisinde sınırlama getirilebileceğini, ancak bunun Almanya dışında bir anlam ifade etmeyeceğini vurguladı. Bu tür kişilerin kimliklerine kayıt düşülmesine karşı olduğunu belirten de Maizière, "Ben yedek belge düzenlenmesinden yanayım" diye konuştu.

Thomas de Maizière, önümüzdeki hafta sonunda Eyalet İçişleri Bakanları toplantısında bu konuyu görüşerek, önlem alacaklarını da söyledi.