Almanya’da hükümetin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi camilerde konuşulan dilin Almanca olmasını istiyor. Die Welt gazetesine konuşan CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, Almanya’nın İslam yasasına ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Camilerde Almanca konuşulmalı

Politik İslam’ın Almanya’da uyumu olumsuz etkilediğini ileri süren Andreas Scheuer, Almanya’da görev yapacak bütün imamların yine Almanya’da eğitilmeleri gerektiğini söyledi. Scheuer, “Yurt dışından aşırı fikirlerin Almanya’ya gelmesine izin verilmemeli. Bütün imamlar Almanya’da eğitilmeli ve bizim temel değerlerimizi aktarmalı. Yurt dışından bazı zararlı fikirlerin girişine izin verilemez. Camilerde konuşulan dil de Almanca olmalı. Avrupa kendi İslam’ını yetiştirmeli. Artık harekete geçmeliyiz. Bir taraftan uyum yasaları yapıp, diğer taraftan camilerde kimin neler konuşulduğuna  göz yumamayız” ifadelerini kullandı.

Dış destek kesilmeli

Andreas Scheuer, yapılacak düzenlemeyle Almanya’daki camilere maddi desteğinin kesilmesi gerektiğini vurgulayarak, ”Almanya’daki camiler ve Müslüman anaokullarının Türkiye ya da Suudi Arabistan gibi ülkeler tarafından maddi olarak desteklenmesine son verilmeli” dedi.