Gülen cemaatine ait okullarda öğrencilere mobbing, Homofobi, Alevi ve Yahudi karşıtlığı eğitimin yanı sıra öğrencilerin türban takmaya zorlanması ve fiziksel şiddet uygulanması Alman televizyon kanallarına konu oldu.

 


Almanya”da bugüne kadar Sol Parti Meclis Grubu tarafından federal hükümete cevaplanması istemiyle “Gülen cemaatinin Alman federal hükümeti tarafından ne derecede teşvik ve destek gördüğü, Gülen cemaatine ait okullara  ne kadar maddi destekte bulunulduğu, hareketin anayasayı tehdit edip etmediği” şeklinde verilen soru önergelerine  federal hükümet, ”Gülen hareketi Alman anayasasini tehdit unsuru taşıadığı için, izlenmeye gerek görmüyoruz” şeklinde yanıt vermişti.

 

Ancak Türkiye'de paralel devlet tartışaları ile birlikte devletin bütün aşamalarında Gülen cemaatinin ağ gibi örgütlenmeleri, Gülen cemaati aleyhine yazan yazarların, gazetecilerin, siyasetçilerin cezaevlerine gönderilmeleri Alman medyasında tekrar masaya yatırıldı.

 


EYALET İÇİŞLERİ BAKANI FEDERAL İÇİŞLERİ BAKANINA MEKTUP YAZDI

 



Rheinland-Pfalz eyaletinin Sosyal Demokrat Partili İçişleri Bakanı Roger Lewentz, federal İçişlerı Bakanı Thomas de Maziere'ye ve devletin güvenlik birimlerine Gülen cemaatinin detaylı bir şekilde araştırılması hususunda bir mektup yazdı.

 

Lewentz'in her yıl düzenlenen İçişleri Bakanları toplantısında Almanya'daki Gülen cemaatinin masaya yatırılmasını ve kritik noktaların detaylı bir şekilde araştırılmasını talep ettiği bildirildi. Lewentz ayrıca, Gülen cemaatine ait eleştirilerin de detaylı bir şekilde analiz edilmesini istedi.

 

Almanya'da bugüne kadar Gülen hareketi „tehlikeli“ olarak görülmedi. SWR Televizyonunun internet haberine gore Alman Anasayı Koruma Dairesi Gülen hareketi konusundaki belgeleri toplamalı ve yeniden değerlendirmeli. Ludwigshafen ve Mainz kentlerinde Gülen cemaatine ait okullarda “anti demokratik eğilimli” bir eğitim verildiği saptanarak sözkonusu okulların kapandiği ortaya çıktı.

 

Almanya'da Almanca kursu, öğrencilerine  takviye kursları veren 300 dersane bulunmakta ve bunların bir kısmı Alman hükümetinden maddi destek almakta.

 


ÇOCUKLARA KÖTÜ MUAMELE ALMAN TELEVİZYONUNDA


Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) yetkililerine dayanarak verdiği bilgiye göre ise, Rüsselsheim'da Gülen Hareketi'ne yakın bir dernek tarafından verilen entegrasyon kursunda üç yaşında bir çocuk tokatlandı. Ayrıca bir çocuğun da kemerle bağlandığı tespit edildiğinden derneğin kurs verme yetkisi iptal edildi. Ludwigsburg'daki bir özel okula kızını gönderen bir veli, kızının baş örtüsü takmaya zorlandığını öne sürdü. Ayrıca Gülen Hareketi mensubu olmayan öğrencilere sistematik olarak mobbing uygulandığı iddia edildi. Okul yöneticileri suçlamaları kabul etmedi.