Itzeheo'da şiddetli patlama sonucu 4 kişi oaşamını kaybetti. Almanya’nın kuzeyinde bulunan Itzehoe kentinde iki katlı bir apartmanda meydana gelen patlama sonucu ev tamamen harabeye döndü.


Evin enkazını kaldırmaya başlayan kurtarma ekipleri dün akşam saatlerinde 36 yaşındaki bir bina sakininin cesedine ulaştı. Daha sonra enkazdan iki kişinin daha cansız bedenlerinin çıkarıldığı bildirildi.

Patlama sonucu civardaki binalarda da büyük hasar oluşurken, 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu da gelen haberler arasında.

Kurtarma ekipleri koordinatörü Christian Manden, 360 kadar personelin çalışmaya katıldığını ve enkazın ancak vinçler yardımıyla kaldırılabildiğini kaydetti.

Öte yandan emniyet birimleri olay yerinde yaptıkları incelemeden sonra patlamanın tam olarak hangi sebepten dolayı meydana geldiğini araştırıyor.

Eldeki ilk bulgulara göre patlama doğal gaz borusuna denk gelen bir iş makinesi nedeniyle meydana geldi.

Itzehoe polisi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve sebebin ancak soruşturmanın neticesinde ortaya çıkacağını duyurdu.