Başbakanlık binası önünde düzenlenen euro dolu çuvullar ile zenginlerin ve yoksulların canlandırıldığı gösteri için güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı.

Protesto gösterisinde bir süre önce Kuzey Ren Vestfalya Ekonomi ve Enerji Bakanlıklarının desteklediği araştırma sonuçlarının zengin ile fakir arasındaki uçurumun derinleştiğine dair verilerini hatırlatıldı.
Bunun yanı sıra Almanya’daki 19 kentteki durumun ele alındığı Almanya Şehircilik Enstitüsü'nün (Difu) araştırmasında fakir ve zengin arasındaki gelir adaletsizliğinin ciddi oranda hissedilmeye başlandığı belirtildi. Araştırmada 2007-2009 yılları baz alınırken işsizlik, çocuk fakirliği ve ülke içerisindeki göç dengesi ele alındı.

Almanya’da zengin kentler Frankfurt, Stuttgart, Münih, Karlsruhe, Oberhausen ve Mainz olurken, Düsseldorf, Hieldelberg, Koblenz, Nürnberg, Mannheim ve Saarbrücken orta gelir seviyesinde, Berlin, Bremen, Dortmund, Hamburg, Halle Köln ve Leipzig ise işsizlik ve çocuk fakirliğinin en ciddi derecede hissedilen şehirler olduğu açıklanmıştı.