Süheyla Kaplan-Almanya



 
AŞAĞI SAKSONYA EYALETİ ESKİ BAŞBAKANI MCALLİSTER DE ‘SAVAŞA HAYIR’ DEDİ

 

CDU Hamburg eyaleti Milletvekili Heiko Hecht’in istifa etmesinin ardından 2011 Hamburg eyalet seçimlerinde ikinci sıradan milletvekili adayı olan Mardin kökenli David Erkalp’in ‘boşalan göreve’ gelmesi ve Hamburg milletvekilliği görevine yarın başlayacak olması vesilesiyle,  Erkalp bir resepsiyon verdi.

 

Alster kenarında bir restoranda verilen resepsiyonda özel demeç veren Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaleti eski Başbakanı McAllister, Suriye’de olası bir kimyasal gazının kullanılıp kullanılmadığı konusunda tüm incelemelerin devam ettiğini ifade ederek, ‘Suriye ile Diplomasi Zamanı’ dedi.

 

‘TÜRKİYE’YE YERLEŞTİRİLEN PATRİOT FÜZELERİ SADECE SAVUNMA AMAÇLI’

 

Türkiye’ye yerleştirilen Alman patriot füzelerinin geri çekilmesi konusunda Almanya’da bazı muhalefet parti temsilcilerinin  seslerini yükselttiği şeklindeki soruya MCAllister, ‘’Türkiye, Almanya gibi bir NATO ülkesi. Türkiye patriot füzesi için Alman hükümetine talepte bulundu.


Alman hükümeti de Suriye’den gelebilecek muhtemel roket ve uçak saldırılarına karşı sadece savunma amaçlı patriot füzelerinin yerleştirilmesine onay verdi. Dolayısıyla Türkiye’de bulunan patriot füzeleri sadece savunma amaçlıdır’ şeklinde yanıt verdi.

 

2014’de yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AP milletvekiliği için CDU’dan milletvekili adayı da olan McAllister, Türkiye’deki iç gelişmeler konusunda görüş bildirmedi.

 

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği konusunda müzakerelerin devam ettiğini belirten McAllister, üyelik konusunda net bir tarih vermedi.

 

McAllister, göçmenlere çifte vatandaşlık verilmesi ya da opsiyon modelinin kaldırılması gerektiği şeklinde soruya da, partisi gibi düşündüğünü şu an opsiyon modelinin kaldırılmasının sözkonusu olmadığını açıkladı.

 

2 Eylül’de Hamburg parlamentosunda boşalan koltuğa oturacak olan CDU Milletvekili David Erkalp de, Hamburg’da son yıllarda çok sayıda Türkiye kökenli vatandaşların CDU’da aktif yer aldıklarını hatırlatarak, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in tekrar başbakan olarak kalması için sandıklara gidip, oy kullanılması çağrısında bulundu.