AGİF’e bağlı Frankfurt Dostluk ve Dayanışma Derneği üyesi, Atilla Kılıç 21 Mart günü bir saldırı sonucu katledildi.

Evinden çıktıktan kısa bir süre sonra arkasından vurularak katledilen Atilla Kılıç, Darmstadt bölgesinde politik kimliğiyle öne çıkıyordu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan AGİF, katliamın peşini bırakmayacağını belirtti. AGİF adına yapılan açıklamada:

"Federasyonumuza (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu – AGİF) bağlı Frankfurt Dostluk ve Dayanışma Derneğimizin üyesi, Atilla Kılıç yoldaşımızı 21 Mart Newroz günü kaybetik. Ölüm adın kalleş olsun diyoruz.

Atilla yoldaşımız 21 Mart Newroz günü ikamet ettiği Darmstadt’ta evinden çıktıktan kısa bir süre sonra sokak ortasında arkasında vurularak katledilmiştir. Katledilişin nedeni henüz belli değil. Fakat o Darmstadt’ta politik kimliğiyle tanınıyordu.

Atilla, sadece Dostuk ve Dayanışma Derneğimizin üyesi değildi. Aynı zamanda Darmstat Halk Evi ile Sol Parti’nin üyesi ve antifaşist mücadelede öne çıkan biriydi. Nerede bir miting, yürüyüş, eylem varsa o hep en öndeydi.

Kürecik’in Kahyalı köyünde 25 Ekim 1963′te yaşama gözlerini açan Atilla Kılıç yoldaşımız, Kürt ve Alevi kökenliydi. O küçük yaştan devrimcilerle tanışmış, politik faaliyetlere ilgi duymuştu. Demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde bir sıra neferi ve yılmaz bir savaşçı olarak o hep yerini almıştı.

Atilla yoldaşımızın katledilişinin aydınlanması için tüm olanaklarımızı kullanacağız." açıklamasını yaptı.

ATİLLA KILIÇ İÇİN ANMA TÖRENİ

Cumartesi, 22.03.2014 saat 14.00 Luisenplatz‘ta anma toplantısına bekliyoruz. Akşam saat 18:00 den itibaren Öttinger Villa'da bir anma toplantısı yapılacaktır: