Almanya'nın Duisburg kenti yakınlarındaki Rheinberg kasabasında bulunan Niederrehein Messe'de 27 Aralık 2014 tarihinde kitap sevenlerin hizmetine açılan Astec Türkçe Kitap Fuarı, 4 Ocak 2015 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ziyaretçilerin giriş ücreti ödemeden gezebilecekleri fuara Türkiye'den 49 ayrı yayın evi katılırken, yine Türkiye'den getirtilen beş tır dolusu kitap da fuarda sergilendi. Türkiye'de piyasaya çıkan farklı dallardaki yeni kitapların sergilendiği fuarda, dini ve çocuk kitapların da ağırlıklı olarak reyonlardaki yerini aldı. Ayrıca dev fuara, Avrupa'dan da 13 ayrı yayinevi katıldı.

Fuarın ilk gününde takipçileriyle buluşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Kahraman Tazeoğlu'nun stantlarında imza kuyrukları oluştu. Fuarda, Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu bugün bir konferans verecek, Kahraman Tazeoğlu da imza günü ile yeniden takipçileriyle birarada olacak.

Fuarın ilerleyen dönemlerinde Ömer Döngeloğlu, Uğur Koşar, Erdal Demirkıran ve 'Elif Gibi Sevmek' adlı kitabın yazarı Hikmet Anıl Öztekin gibi tanınmış yazarlar da, imza günleri ve konferanslarıyla takipçileriyle buluşacak.

Fuarla ilgili bilgi veren fuar organizatörü Ahmet Turunç, "Türkiye'den farklı dallardan olan binlerce yeni kitabı ziyaretçilerimizin hizmetine sunduk. Oldukça geniş bir alana kurulu olan fuarımızı ziyaretçiler, giriş ücreti ödemeden gezebilecek. Ayrıca isteyenlerinde hediyelik eşya, Türk damak tatlarını yansıtacak ve turizm tanıtımı yapan standları da ziyaret edebilecekler. Dolu dolu bir kültür fuarı yaşayacağımızı umuyoruz" dedi.

An der Rheinberger Heide 5-47495 adresinde 4 Ocak 2015 tarihine kadar açık kalacak olan fuarı ziyaretçiler, her gün 11:30 ile 21:00 saatleri arası gezebilecek.