Tam 125 yıldır düzenlenen geleneksel “Trachtenfest“ (Geleneksel giysi şenliği)‘inde bu yıl  yaklaşık 9 bin kişi geçit alayında yürüdü.

Bavyeralı kadın ve erkeklerin rengarenk ve son derece otantik tarihi kıyafetleriyle yaptıkları yürüyüşe, 50 bando takımı da eşlik etti. Bavyera müziği eşliğinde yürüyenleri, kente sırf bu geleneksel etkinlik için gelen yaklaşık 25 bin kişi izledi.



Kadınların göğüs dekoltesiyle ünlü “Dirndl“ diye adlandırılan elbiseleri ve erkeklerin kısa deri pantolonları özellikle turistlerin büyük ilgisini çekti. Küçük çocuklarda yürüyüşteki yerlerini aldılar. Atlı polislerin de katıldığı geçit alayına tarihi faytonlar da renk kattı. Geçit töreninde çevredeki köy ve kentlerin 140 geleneksel kıyafet derneğinin 140 değişik bayrağı taşındı. 

 

28 KİŞİ SICAKTAN BAYILDI

 

90 ilk yardım ekibi elemanı ve 63 itfaiye sıhhiye erinin  görev yaptığı etkinlikte toplam 28 kişinin aşırı sıcaklık nedeniyle baygınlık geçirdiği bildirildi. Ekipler, katılımcılara sürekli olarak su dağıtırlarken, belediye binasında oluşturulan geçici ilk yardım merkezinde tüm tıbbı müdahaleler organize edildi.