AB Komisyonu, 7 yaşından eski veya 160 bin kilometreyi geçen otomobillerin her yıl teknik muayeneden geçirilmesini mecburi hale getirmek için çalışma yaptı. Alman televizyonları, ulaşım güvenliğinin arttırılması ve teknik yetersizliklere bağlı kazaların en aza indirilmesinin amaçlandığı ifade edilen bu uygulamanın yürürlüğe girmesi halinde Almanya’da 25 milyon araç sahibinin etkileneceğini her yıl 83 Euro'yu bulan muayene ücreti ödemek zorunda kalacağını aktardı.

AB Ulaştırma Komiseri Siim Kallas,  trafiğe çıkma ruhsatı verilen binek otomobillere de iznin verildiği dördüncü yıldan itibaren TÜV muayenesini zorunlu hale getirilebileceğini dördüncü yıldaki muayene ardından 2 yıl sonra bir kez daha teknik denetim yapılmasını ve daha sonra da kontrollerin yıllık hale getirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Alman Otomobil Kulübü (ADAC) TÜV istasyonlarındaki zorunlu muayeneler nedeniyle araç sahiplerinin eyaletlere göre 53 ila 83 Euro ödeyeceklerini, bu durumda yılda toplam 1 milyar Euro'yu aşan masraf yapacaklarını bildirdi. ADAC, 2 yıldan daha kısa sürelerdeki kontrollerin gereksiz olduğunu, Almanya’da  yaşlı araçların daha fazla kaza riski oluşturdu
ğunu kanıtlayan herhangi bir araştırma olmadığını ekledi.