Almanya 12 Şubat 2017 tarihinde 12. Cumhurbaşkanını seçecek. Federal Meclis ve Eyaletler Meclisi Temsilcileri tarafından bir araya gelen Federal Meclisler Kurulu’nun (Bundesversammlung) bin 260 üyesi tarafından seçilecek olan yeni cumhurbaşkanın 631 oy alması gerekiyor. Beş yıllık cumhurbaşkanlığı görevi için Almanya, şimdiden 10 adayın ismini konuşuyor.

Adaylar içinde göçmen kökenli tek genç aday

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine en yakın adaylar içinde iktidar partisi CDU Partilerinden Meclis Başkanı Norbert Lammert, Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier bulunuyor.

Diğer adaylar içinde SPD partisine yakınlığıyla tanınan ‘Almanya Protestan Kilise’ başkanları Heinrich Bedford- Strohm ve Wolfgang Huber, İş Ajansı Başkanı Frank-Jürgen Weise, Sosyoloji uzmanı Jutta Allmendinger, Yeşiller Partisi’nden Katring Göring- Eckard, Yeşiller Partisinden Baden Württemberg Eyalet Başkanı Winfried Kretschmann ve İran kökenli 48 yaşındaki Müslüman Navid Kermani’nin ismi geçiyor.