DİTİB Merkez Camisi, Milli Görüş Mevlana Camisi ile İslam Kültür Merkezi Yeni Camilerinin çatı kuruluşu olan IGD'nin yemeğine Almanya'nın Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Federal Bakanı Aydan Özoğuz'da katıldı.

Hotel Zur Riede'da verilen iftara Özoğuz'un yanı sıra Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Delmenhorst Belediye Başkanı Axel Jahnz, Türk Hava Yolları (THY) Bremen Müdürü Tekin Ekinci, Delmenhorst İl Genel Meclis üyeleri İbrahim Tuner (SPD), Tamer Sert (FDP), Murat Kalmış (FDP), İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş ile yaklaşık 200 dolayında seçkin davetli katıldı.

 

DİYALOĞUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ


İftar öncesi bir konuşma yapan Özoğuz, uyum için diyaloğun şart olduğunu söyledi. İnsanların inançları nedeniyle göz ardı edilmemesi gerektiğine de dikkat çeken Bakan Özoğuz, “Delmenhorst kenti uyuma çok güzel örnek olmuş. Bugün burada her dinden ve milletten insanı görebiliyoruz. Üç cami cemaati birleşip güzel bir çatı oluşturmuş. Bunu her yerde görmek mümkün değil. Almanya'da ırkçılığa karşı Yahudi'si, Hristiyan'ı ve Müslüman'ı birlik olmalı. Almanya Ramazan'a alıştı ve Ramazan'ın uyuma büyük katkısı oldu” dedi.

Konuşma sonrası Mevlana Camisi Başkanı Zafer Çifti Özoğuz'a “Delmenhorst kenti” isimli tablo hediye etti.

 

BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERİLDİ


İftar yemeğine katılan ve açıklama yapan  Başkonsolos Günay, Meclis Üyesi Kalmış ile IGMG Genel Sekreteri Altaş birlik ve beraberliğin önemine değindiler. Başkonsolos Günay, “Biz burada sadece biz Müslümanlar bir arada bulunmuyoruz. Diğer dini cemaat temsilcileri de aramızda. Alman dostlar ve komşularda burada. Ramazan ayının manevi ruhuna uygun bir akşam. Ben bu güzelliklerin her zaman yaşaması ve yaşatılmasını arzu ediyorum. Ben ve konuşmacılar Ramazan ayının Alman toplumuna getirdiği katkıları dile getirdik. Bugünkü manzarada bunun bir delili” dedi.

Altaş ise gecede muhtaçları unutmadıklarını, mültecilerin sorunlarını ele aldıklarını ve bunun için ne yapılması gerektiğini konuştuklarını anlattı. Kalmış ise iftarın birlik ve beraberliği katkı sağladığını, bunu tüm güzelliğiyle bu akşam gördüklerini vurguladı. 

 

ÖZOĞUZ'UN BABASI RAHATSIZLANDI


Delmenhorst'da İftar yemeğine  katılan Uyum Bakanı Özoğuz'a Delmenhorst'da yaşayan babası Mustafa Orhan Özoğuz ile abisi Dr. Yavuz Özoğuz'da eşlik etti. Ancak Özoğuz'un babası yaşlılığa bağlı bazı rahatsızlıklardan dolayı iftarı erken terk etmek zorunda kaldı. Bakan Özoğuz babasını restoran kapısına kadar uğurlayıp arabaya binmesine yardım etti. Özoğuz, “İyi ki varlar. Allah onlara uzun ömür versin” dedi.