Haber Merkezi



Önümüzdeki süreçte BMBF ile TGD'nin yakın işbirliğinin öngörüldüğü görüşmede BMBF'in başlatmış olduğu "Kültür güçlü kılar" adlı projeyle yeterince eğitim hakkından faydalanamayan gençlere el uzatılacağı belirtildi.



Thomas Rachel
yaptığı açıklamada, Türk-Alman Üniversitesi ve yabancı ülke diplomalarının denkleştirilmesini (Almanya'da tanınmasını) sağlayan yeni yasanın, Almanya'da yaşayan Türkiyelilerin yararına olduğuna dikkat çekti.


TGD Başkanı Kenan Kolat ise, Almanya Türk Toplumu olarak Araştırma dalında değeri 5 bin avroluk bir Bilim-Ödülü vermeyi tasarladıklarını ıfade etti. 


Üç ayrı dalda düşünülen "Bilim Ödülü" doktora çalışmasının son iki yil içerisinde yapılmış olması şartıyla, 2013 yılının Kasım ayına kadar TGD Berlin merkezine gönderilmesi açıklanmaktadır.


Hangi dalda verilecek ödüller ise, şu başlık altında sıralanmaktadır;


1) Göç konusu ve Türkiye-AB ilişkilerini kapsamalı.

2) Pozitif Bilimler diye tanımlanan, enerji, yeraltı kaynakları ve çevre sorunları dikkate alınmalı.3)

Kadın Hakları, çeşitlik ve azınlıkların taleplerini içermelidir.




Görüşme esnasında Bakanlık yetkilisi Rachel ve TGD Başkanı Kolat ortak bir  açıklamada bulunarak, 2014 yılındaki Türk-Alman Bilim yılının, Türkiye ve Almanya arasında devam eden Eğitim ve Araştırma dalındaki  işbirliğini daha da güçlendireceğine vurgu yaptılar.