Alman Emniyet birimleri Chmenitz kentinde bombalı saldırı yapılacağı şüphesiyle kapsamlı bir operasyon düzenledi. Polisin operasyon sırasında şüphelerin yoğunlaştığı bir apartmana kapıları kırarak girdiği haber verildi. Apartmandaki dairelerden birinde birkaç yüz gram ağırlığında patlayıcı madde bulunduğu kaydedildi. Ancak patlayıcı yapımı hazırlığında olan şüphelinin olay yerinden kaçtığı belirtildi. 

Şimdi polis her yerde saldırı hazırlığında olduğundan şüphelenilen Suriye doğumlu 22 yaşındaki Jaber Al-Bakr  adlı bir kişiyi arıyor. 

Polis Suriyeli Jaber Al-Bakr'ı arıyor

Polis Suriyeli Jaber Al-Bakr'ı arıyor

DW'nin haberine göre Saksonya Emniyet Teşkilatı sözcüsü, polisin "bombalı saldırı yapılacağına dair şüpheler üzerine harekete geçtiğini" söyledi. Emniyet Sözcüsü Tom Bernhardt, "operasyonun Anayasayı Koruma Dairesi'nin uyarısı üzerine yapıldığını" vurguladı. Operasyonun arka planıyla ilgili detaylar henüz bilinmiyor. Saksonya Emniyet Teşkilatı, "olası saldırının nerede, ne zaman, nasıl ve neden yapılacağı hakkındaki belirsizliğin sürdüğünü" vurguladı.

Sözcü, saldırı hazırlığında olanın tek bir şahıs mı yoksa grup mu olduğu ayrıca aşırı sağ ya da radikal İslamcı mı olduğu yönünde de henüz bir açıklama yapılamayacağını belirtti. 

Geniş kapsamlı önlemler

Emniyet teşkilatı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada baskın sırasında duyulan patlamanın görevlilerin operasyon noktasına girişi sırasında alınan tedbirlerden biri olduğu kaydedildi.

Polis yaptığı açıklamada saldırı tehdidiyle ilgili alınan önlemlerin sürdüğünü, bölgenin kapsamlı bir biçimde güvenlik altına alındığını belirtti.