KAĞIT KONTEYNERİ ATEŞE VERİLDİ

 

Olay Türkiye kökenlilerin yoğunlukta bulunduğu Breslauer sokağında pazar sabahı meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Mevlana Camisi duvarı dibinde ve hemen çatısı altında bulunan kağıt konteynerini ateşe verdi. Konteynerden çıkan alevler caminin çatısına sıçradı. Görgü tanıklarının zamanında itfaiyeye haber vermesi olası büyük bir yangının önüne geçti. Ancak itfaiyenin zamanında müdahalesine rağmen cami çatısının bir bölümü ile cami altında bulunan markete ait branda tentenin bir kısmı yandı.

 

POLİS GENİŞ ÇAPLI İNCELEME BAŞLATTI

 

Delmenhorst polisi caminin yanmasına neden olan yangını çıkaran kişi veya kişileri bulmak için soruşturma başlattı. Olaydan sonra yangının çıktı yerde uzman kişilerce geniş çaplı inceleme yapıldı. Polis yaptığı açıklama yangının kağıt konteynerinden çıktığını, ırkçı bir saldırı ihtimalinin  düşük  olduğunu duyurdu. Polis aynı kişilerin aynı sokak üzerinde birkaç çöp konteynerini de ateşe verdiklerini bildirdi.

 

GEÇEN SENE DE DOMUZ KAFASI BIRAKILMIŞTI

 

Mevlana Camisi son yıllarda ırkçıların hedefi haline geldi. Şimdiye kadar üç kez kundaklanan camiye bir kezde domuz kafası bırakıldı. Geçen sene Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camiye ırkılar tarafından yabani domuz kafası bırakılmıştı.