Yapılan açıklamada, gösterilerde, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 4 binin üzerinde yaralı olduğu belirtilerek, ''Son günlerdeki ülke genelinde yaygınlaşan protestolarla birlikte yetkili makamların ve özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davranışları, durumun daha da kötüleşmesime neden biz korsanlarca kabul edilemez olarak görüyoruz'' denildi.

 

Avrupa'nın değişik ülkelerinde düzenlenen dayanışma eylemlerinede katılan Avrupalı Korsanlar, Türkiye'deki Demokrasi mücadelesini desteklediklerini belirttiler.

Almanya Korsan Partisi Genel başkan yardımcısı ve kuzey ren vestfalya eyaletinden, Federal parlamento Milletvekil adayı Markus Barenhoff: “Başbakanın protestocuları çapulcu olarak nitelendirmesi ve aynı zamanda da güvenlik kuvvetlerinin protesto hareketine karşı ölümle sonuçlanan çok aşırı güç kullanmaları, inanılmaz” “Böyle bir yaklaşım bizim temel hukuk anlayışımızla bağdaşmamaktadır, Korsanların bakış açısına göre, devlet güvenlik güçlerinin ve yönetimin sorumsuz ve sert tutumları, ülkedeki durumu normale dönüştürmeye uygun değildir.'' dedi .


Korsan Partisi
Dışişleri ve Güvenlik Politikası koordinatörü ve Hessen Eyaleti, Federal parlamento milletvekili adayı Bjrön Niklas Semrau “Güvenlik kuvvetlerinin uyguladığı şiddet insanlık dışıdır ve demokrasiyle çelişmektedir. Türk hükümetini sağduyulu olmaya ve güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddeti durdurmaya çağırıyoruz. Durumu sakinleştirmek için ciddi önlemler alınarak, protestocularla görüşmelere başlanmalıdır” dediği açıklamasında “Başbakanın yakın zamanda yaptığı gibi sözlü tehditler durumu daha da şiddetlendirmektedir ve sorunu çözmeye kesinlikle yardımcı olmamaktadır.''dedi

Hamburg Eyaleti Korsanlar Partisi Federal parlamento milletvekili adayı, Hamburg-Mitte örgütü yönetim kurulu üyesi ve Kültür komisyon sözcüsü Mustafa Akpolat yaptığı açıklamda,13 gündür devam eden halkın haklı talep ve istemleri dikkate alınarak, demokratikleşmenin sözde değil fili olarak hataya geçirilmesi ve güvenlik kuvetlerinin, göstericilere yönelik saldırısının durdurulması gerektiğini belirterek, tek tip, düşünmeyen, sorgulamayan ve itaat eden bir toplum yerine, insan hak ve özgürlüklerinin yaşandıiğı, herkesin kendisini ifade edebileceği, yaşam şeklinden ve düşüncelerinden dolayı kimsenin aşağlanmadığı, dıştalanmadığı bir demokrasinin gereklerinin yerine getirlmesi gerektiğine inandıklarını belirtti. Akpolat 'Almanya dahil, Uluslararası Korsan partileri, Türkiyedeki demokrasi mücadelesini desteklediklerinide belirterek, Erdoğan hükümetinin halkın taleplerini bir an önce dikkate almasını beklemektedirler'' dedi.

Yapılan açıklmada devamla, 'Hükümet, sosyal çatışmaları, iç savaşı çağrıştıracak söylemlerle, göz yaşartıcı biber gazı, Gaz bombası ve su sıkmakla çözmeye çalışmak yerine tüm kesim ve tarafları kapsar nitelikte, toplumla iletişim sağlayarak diyaloğ kurmaya çalışılmalıdır. Uzun vadeli bir toplumsal barış ancak vatandaşların politik planlara geniş kapsamlı ve efektif katılımlarıyla sağlanabilir. Gösteri ve ifade özgürlüğü, özgür ve demokratik bir toplumun yapıtaşlarıdır ve devlet tarafından güvence altına alınmalıdır. Almanya Korsanları, demokratik katılım ve liberal değerler konularında kendilerini uluslararası bir hareketin parçası olarak görmektedir ve bu sebeple de Türkiye’deki protestocularla dayanışma içinde olduklarını ilan etmektedirler.'' denildi

Açıklamada, ''Türkiye Korsan Partisi’nin desteklemek amacıyla, kuzey ren vestfalya eyaleti Korsan Partisi’nin yönetim kurulu üyesi olan Utlu Ali bu konuda yakın bir ilişkide olduğu ve Türkiye Korsan Partisi'nin isteği üzerine, çeşitli Avrupa ülkelerinden korsanlar bir araya geldikleri ve gösterileri desteklemek adına, gaz maskeleri ve ilaç ihtiyaçları için bağış toplamak ve sağlıklı haber akışını sağlamak için bir kampanya başlattıklarını söylediler.