Haber Merkezi

İslam Konferansı’nda Avrupa Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VİKZ), Almanya Türk Toplumu (TGD), Almanya’daki Müslümanlar Merkez Konseyi (Zentralrat), Almanya’daki Boşnak Müslümanlar Birliği (IGBD), Almanya’daki Faslılar Merkez Konseyi (ZMaD) katılıyor..

Geçtiğimiz yıl, Almanya Köln Savcılığı, kurban kampanyasında topladığı paraların bir kısmını farklı amaçlarla kullandığı şüphesi üzerine İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na yönelik soruşturma açmıştı. Köln Eyalet Mahkemesi sözcülüğü, 377 bin kişinin yaptığı kurban bağışlarının yüzde 30’unun amaç dışı kullanıldığından kuşkulanılıyor şeklinde açıklama yapmıştı.


MİLLİ GÖRÜŞ KONFERANSTA



Bugüne kadar İslam Konferansına katılmayan Milli Görüş teşkilatında hakkında ceza davası açılan eski sekreter Oğuz Üçüncü'nün görevini bırakması teşkilat temsilcilerinin İslam Konferansı'na tekrar katılımı için fırsat yarattı. Bilindiği üzere "Almanya İslam Konseyi"nin önde gelen üyelerinden IGMG, bazı yöneticilerinin anti-semitist ve anti-demokratik çıkışları nedeniyle zaman zaman iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Örgütü'nün izleme raporlarında yer alıyordu. Oğuz Üçüncü'nün IGMG genel sekreterliğinden istifası, 4 yıl aradan sonra "Almanya İslam Konseyi"nin de konferansa davet edilebilmesinin önünü açtı.

ALEVİLERDEN TEPKİ

Almanya Alevi Birlikleri Federasyopnu (AABF) eski Genel Sekreteri ve SPD Çeşitlilik ve Çalışma Grubu Üyesi Ali Doğan, Milli Görüş teşkilatı temsilcilerinin İslam Konferansına katılmalarının doğru olmadığını belirterek, Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maziere'yi sert bir şekilde eleştirdi.

Doğan, “İnsan hakları, kadın haklarını ihlal eden ırkçılık yapan, yahudi düşmanlığı yapan bir kuruluşun İslam Konferansında masaya oturması kabul edilemez bir durum. Bir taraftan Alman politikacılar Başbakan Erdoğan'ı eleştirmekteler diğer taraftansa Milli Görüş'e şans tanımaktalar. Twitteri yasaklayan, devlet şiddeti uygulayan ve azınlıkları, insan haklarını ihlal eden bir Başbakan hangi gelenekten gelmektedir? „ şeklinde açıklamada bulundu.