Robert Koch Enstitüsü’nün son verilerine göre Almanya'nın 4 bölgesinde koronavirüs test sonucu pozitif çıkan vaka sayılarında ciddi artış dikkat çekti.

Buna göre Berlin, Mecklenburg-Vorpommern, Rheinland-Pfalz ve Schleswig-Holstein Eyaletleri, Almanya’daki riskli bölgelerden gelenleri mercek altına alacak.

Alınan kararın kısa zaman içinde ülke geneline yayılması bekleniyor.

Almanya'da başkent Berlin’de Mitte, Neukölln, Friedrichshain-Kreuzberg ve Tempelhof-Schöneberg ilçeleri ile Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletindeki Remscheid ve Hamm kentleri ve Vechta ilçesi de “Riskli” sınıfında gösteriliyorlar.

Edinilen bilgilere göre bu ilçelerdeki korona vaka sayılarında ciddi artış oldu. Bu ilçelerden Schleswig Holstein ve Rheinland Pfalz Eyaleti’ne seyahat edenlerin 14 gün karantinada kalması veya test yaptırması gerekecek.

Eyaletler riskli bölgelerden gelenlerin evde kalmasını, kimseyle görüşmemesini ve bölgedeki sağlık dairelerini haberdar etmesini talep ediyorlar. Ancak riskli bölgeden gelenleri kontrol etmenin oldukça güç olacağı eleştirileri de yapılıyor. Burada daha çok halkın bilinçli davranarak kurallara uyması ve çevresindekileri tehlikeye atmaması öngörülüyor.