Seçimlerde göçmen ve Müslüman karşıtı olan sağ popülist Almanya için Alternatif Partisi (AfD) beklentilerin üzerinde oy alarak oylarını artırdı. 

Baden Württemberg eyalet başkanı Yeşiller partisinden Winfried Kretschmann seçimleri kazanan parti oldu. Yeşiller Partisi yüzde 30,5 oyla sandıktan birinci parti olarak çıkarken, ikinci CDU partisi yüzde 27 oy aldı. Göçmenleri Almanya'da istemeyen sağ popülist partisi AfD, Baden Württemberg eyaletinde yüzde 15 oyla seçimleri üçüncü oldu. Dördüncü parti SPD yüzde 12,7, Hür Demokrat Partisi (FDP) yüzde 8,3 ve Sol Parti yüzde 3,0 oy kazandı.

Rheinland Pfalz eyalet başkanı SPD partisinden Malu Dreyer yüzde 36,4 oyla seçimleri kazanan taraf oldu. İkinci sırada CDU yüzde 32,5  göçmen karşıtı AfD partisi 12,3, FDP yüzde 6,2, Yeşiller yüzde 5,3 ve Sol parti yüzde 2,9 oy kazandı.

Saksonya Anhalt eyaletinde ise kafa, kafaya geçen seçim maratonun birincisi CDU yüzde 29,8, ikinci sırada göçmen karşıtı parti AfD 23,9, üçüncü Sol parti 16,2, dördüncü SPD 10,9, beşinci Yeşiller 5,0 ve altıncı sırada FDP yüzde 4,9 oyla seçimleri tamamladı. Müslüman ve göçmen karşıtı aşırı sağın üç eyalette ilk üç sırada yer almasının göçmenleri endişelendirebileceği yorumlarına neden oldu.