Bir çok işadamı ve siyasetçiyi bir araya getiren gecenin onur konuğu ise  Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder oldu.

Hannover ve çevresinde üst düzey yönetici ve işverenlerin kurmuş olduğu Türk Ekonomi Kulübü’nün gecesi  Hannover Sheraton Pelikan Otel'de  düzenlendi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen geceye Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Türk Ekonomi Kulübü Başkanı Hasan Kurtuluş ile çok sayıda siyasetçi, iş adamı ve bürokrat katıldı.

TÜRKİYE BATIYA İNSANLIĞI ÖĞRETMİŞ OLDU

Gecenin onur konuğu olan Gerhard Schröder konuşmasında mülteci konusuna değindi. Mültecilerin daha sağlıklı ve güvenli yollarla batıya gelmesi gerektiğini anlatan Schröder, Türkiye'nin mülteciler konusunda batıya insanlık dersi verdiğini söyledi.

Mülteciler konusunda acil ve adil adımlar atılması gerektiğini açıklayan Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, “Bünyesinde uzun zamandan beri barındırdığı 2 milyonu aşkın mültecilere yaptıklarıyla Türkiye batıya, bizlere bu yönüyle insanlığı öğretmiş oldu. Buradan dersler çıkartılmalı ve mülteci sorununa daha insancıl çözümler üreten politikalar yaşama geçirilmeli. Batı Türkiye’ye teşekkürün yanında maddi kaynaklar da ayırmalı ve bunu da hemen acilen yapmalıdır. Bu temelde Almanya önemli bir kaynak ayırarak her yıl belli oranlarda mülteciyi ülkesine kabul etmelidir. Mülteciler denizden yanı ölüm yolundan kaçak olarak değil, normal insani koşullarda getirilmeli” dedi.