[Haber görseli]

Alman komedyen Jan Böhmermann’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına izin verildiği şu günlerde, Almanya Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına “Toplum içerisinde ne konuştuğunuza dikkat edin“ uyarısında bulundu.

'TÜRK DEVLETİNE KARŞI KONUŞMAYIN'


Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sayfasında yer alan seyahat uyarılarının ‘Özel cezai hükümler’ başlığı altında yapılan tavsiyede, ”Kamuoyu içerisindeki konuşmalarda Türk devletine karşı siyasi açıklamalardan ve terör örgütlerine sempati olarak görülebilecek ifadelerden şiddetle kaçınılması önerilir” ifadeleri yer aldı.

[Haber görseli]

Almanya, son olarak Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına, diplomatik temsilciliklere terör saldırısı olacağı istihbaratı sonrasında kalabalık yerlerden uzak durulması, toplu taşıma araçlarının kullanılmaması, kamu ve askeri tesislerine yaklaşılmaması yönünde tavsiyelerde bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Seyahat ve Güvenlik Uyarıları’ başlığı altında yapılan açıklamalarda, ülke dışına gidecek Alman vatandaşlarına, gidilen ülkede nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi verilerek tavsiyelerde bulunuluyor.