Almanya'da Yeşiller partisi 26 Eylül'de yapılacak seçimler sonrasında oluşturulacak yeni hükümette İklim Koruma Bakanlığı'nın kurulmasını önerdi.

Alman dış istihbaratı BND'den kampanya: Ajan arıyoruz Alman dış istihbaratı BND'den kampanya: Ajan arıyoruz

İklim Koruma Bakanlığı adlı bir bakanlığın da ilk kez başlatılacağı bu programda küresel iklim krizinin durdurulması ve 2015 yılında imzalanan Paris Anlaşması’na uyulması gibi amaçlar yer alıyor.

Oluşturulacak bu bakanlığın hükümet içerisinde bir İklim Hareket Gücü oluşturacağı ve hükümetle koordine bir şekilde çalışmalarını yürüteceği belirtildi.

Yeşiller Partisi, “Oluşturulacak yeni bakanlık Paris Anlaşması’na aykırı kararlar alan diğer bakanlıklar üzerinde söz sahibi olacak. Kabine içerisinde iklim değişikliğini engellemeyi hedefleyen kararlar alınacak ve veto etme hakkı da olacak” açıklamasını yaptı.

BAERBOCK: EN BÜYÜK İKLİM PROGRAMI HAYATA GEÇİRİLECEK

İklim korumanın "yüzyılın en büyük görevi" olduğuna işaret eden Yeşiller Eş Başkanı Baerbock, partisinin koalisyon hükümetinde yer alması halinde bugüne kadar hazırlanmış olan "en büyük iklim koruma programının" hayata geçirileceğini dile getirdi.

Baerbock, "İklim krizi soyut bir şey değil, bizim yanımızda gerçekleşiyor ve şimdi başa çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" diye konuştu.