Almanya'da hükümetin Uyuşturucu İle Mücadele Sorumlusu Burkhardt Blienert, uyuşturucudan hayatını kaybedenlerin sayısının arka arkaya dördüncü yılda da artarak geçen yıl bin 826'ya ulaştığını açıkladı.

2020 yılında uyuşturucu kurbanlarının sayısı bin 581 iken, 2017 yılında ise bu sayı bin 272 olarak kayıtlara geçmişti.

Blienert'in verdiği bilgilere göre, en fazla can kaybı eroin ile opioidleri tek başına veya diğer maddelerle birlikte kullanan kişiler arasında görüldü. Aşırı dozda eroin kullanımı kaynaklı ölümlerin sayısı 195'e yükselirken, opioid kaynaklı ölümlerin sayısı ise 88 olarak tespit edildi. 

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası yürürlüğe giriyor Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası yürürlüğe giriyor

BLİENERT: BAĞIMLILARA ULAŞMALIYIZ

DW Türkçe'nin haberine göre, sayıların "şoke edici" olduğunu belirten Blienert, Almanya'nın uyuşturucu ile mücadele politikasının şimdiye kadar olduğu şekliyle devam edemeyeceğini söyledi. Yardım, tedavi ve danışmanlık hizmetlerinin daha hızlı ilerlemesi ve doğrudan insanlara ulaşması gerektiğini belirten hükümet yetkilisi, eyalet yönetimleriyle temel ilkeler üzerinde istişarelere acilen ihtiyaç olduğunu vurguladı. Blienert, "Ağır bağımlı hastalara ulaşılamaması veya bu kişilerin hastalıkları ve bunun sosyal sonuçları ile yalnız bırakılması kabul edilemez" dedi.