Buna göre aşılanmamış ve Covid 19 enfeksiyonu için test edilebilecek durumda olan herkes ancak ücreti karşılığında Korona testi yaptırabilecek. Öte yandan siyasetçilerden farklı sesler yükseliyor.

Sağlık Bakanı Spahn'dan destek

Almanya'da görülen Delta varyantları nedeniyle Korona'ya yakalananların sayısı her geçen gün artarken, ülke dördüncü dalgaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, bundan böyle henüz aşı olmamış kişilere ücretsiz testler sunmaktan vazgeçmenin daha makul olacağını düşündüğünü söylemiş ancak kesin bir tarih vermemişti. 10 Ağustos'ta yapılacak Başbakanlık Konferansı'nda bu yönde bir karar alınması olasılıklar dahilinde ancak SPD'li Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz, ücretli Korona testlerine mesafeli yaklaşarak, "Eğer herkesin birkaç hafta içinde aşılanabilmesi mümkün olsaydı, Korona testleri de ücretli olabilirdi. Testlerin ücretli olması durumunda bile sağlık durumu nedeniyle aşı olamayanlar, çocuklar ve gençler için istisna olmalı'' ifadelerini kullandı.

Siyasetçilerden farklı sesler yükseliyor

Schleswig-Holstein'in CDU'lu Başbakanı Daniel Günther ise federal hükümetin Korona testlerini mümkün olan en kısa sürede ücretlendirmesini isteyerek, "Federal hükümet, Korona testlerinin maliyetinden kurtulmak için önümüzdeki hafta bir tarih vermeli, bu tarih 20 Eylül de olabilir. O zamana kadar henüz aşılanmamış herkes tam olarak aşı olma şansına da sahip olacaktır." dedi. Bavyera'nın CSU'lu Başbakanı Markus Söder ise daha önce, "Aşıyı bilinçli olarak reddeden hiç kimse uzun vadede artık ücretsiz olarak test edilmemeli.'' ifadelerini kullanmıştı. CSU'lu İçişleri Bakanı Horst Seehofer de ücretli testlere karşı çıkarak mevcut duruma bağlı kalmak istediğini söylemiş ve "Pandemi devam ettiği sürece ücretsiz olan hiçbir şeyi değiştirmem.'' ifadelerini kullanmıştı.

Alman dış istihbaratı BND'den kampanya: Ajan arıyoruz Alman dış istihbaratı BND'den kampanya: Ajan arıyoruz