Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu Almanya'da buluştu Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu Almanya'da buluştu

Pinneberg Yabancılar Dairesi bir yılı aşkındır yoğun bakımda yaşam savaşı veren Uysal İnce'nin eşi Hörü İnce'nin de vize süresinin uzatılmasını kabul etmedi ve ülkeyi bir hafta içinde terk etmesini istedi.

Kuzey Almanya'nın Uetersen bölgesinde yaşayan Uysal İnce (62), 3 Kasım 2020 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası bir yılı aşkın bir süredir komada ölüm-kalım mücadelesi verirken, Pinneberg Yabancılar Dairesi önce babasının bakımını üstlenmek için Almanya'ya gelen oğlu Mehmet İnce'yi (36) sınırdışı etti, şimdi de komada yatan Uysal İnce'nin eşi Hörü İnce'nin (58) doktor raporuna rağmen vize süresini uzatmama kararı aldı.

Yabancılar Dairesi doktor raporunu yok saydı

Türkiye'den turist vizesi ile Eylül ayında Almanya'ya gelen Hörü İnce komadaki eşini Korona kısıtlamalarının izin verdiği ölçüde ziyaret ederek tedavisi ile yakından ilgilendi ancak Pinneberg Yabancılar Dairesi bu sefer Hörü İnce'nin üç aylık vize süresinin dolduğu gerekçesi ile ülkeyi terk etmesini istedi. Vize süresini uzatma başvuruları da ret edilerek, doktorun ''Durumu çok kritik olan bir hasta, bu nedenle eşinin ziyaretleri tıbbi açıdan çok tavsiye edilir, Yakınlarının ziyareti hastanın iyileşme süreci için çok önemlidir." raporuna kulak asılmadı.

Anne İnce'nin kalabilmesi için yol aranıyor

Skandal karara ilişkin "Kurum açısından, sunulan onaylar ve sertifikalar vizenin uzatılması için yeterli değil" açıklamasında bulunan Pinneberger Yabancılar Dairesi, Hörü İnce'den 10 Aralık 2021 tarihine kadar ülkeyi terketmesini ve dönüş uçak biletlerini E-Mail yoluyla kendilerine yollanmasını istedi.

MOPO ve TAZ Gazetelerinin ulaştığı Pinneberg Yabancılar Dairesi yetkilileri, kapılarının henüz kapanmadığını, tüm olasılıkların yeniden konuşabilmek için konuşmaya hazır olduklarını, amaçlarının makul ve dostane bir çözüm bulmak olduğunu ve aile üyelerinin hasta olan akrabalarını desteklemelerini önemli bulduklarını söylediler.

Bunu dikkate alarak önceki gün vize süresini uzatmak için Pinneberg Yabancılar Dairesi'ne giden Hörü İnce'nin bir hafta içinde Almanya'yı terk etmesinin istendiği kaydedildi.