Başına 2 defa ateş edildiği tespit edilen iş kadını cinayetini araştırmak üzere, 15 kişilik özel ekip kuruldu.

Almanya'nın Duisburg şehrinde yaklaşık bir yıldır kafe işleten 46 yaşındaki Birgül D, başına 2 el ateş edilerek öldürüldü.

Duisburg'da iç liman diye adlandırılan bölgede, kandisine ait 'Vivo' adlı işyerinde öldürülmüş olarak bulunan iş kadınının, aynı yerde aşçı olarak çalışan Alman kadının polisi araması sonucu açığa çıktığı öğrenildi. Lilliana C.(54) konuya yönelik Bild gazetesine şunları söyledi: "Çarşamba günü saat 9:55 sularında her gün olduğu gibi işyerine gelerek cama vurdum ki, işyerine ilk gelen şefim kapıyı açsın. Kapıyı açan olmadı. Daha sonra içeriye dikkatli olarak baktığımda, kan birikintisi içinde sırtüstü yerde yatan ve saç şekli de şefime benziyen bir kadını farkettim." 

Vivo adlı Cafe polis tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Volksbank'ın (Halkbankası) Rhein-Ruhr merkez binasının bulunduğu alanda, "Vivo" adlı bir Cafe işleten Türkiye kökenli iş kadınının, neden ve kimler tarafından öldürüldüğü araştırılıyor. Cinayetin neden işlenmiş olduğu henüz tespit edilemezken, polis dalgıçlerı cinayet silahının atılmış olabileceği düşüncesiyle çevrede ve iç liman gölünde arama yaptılar.. Öte yandan Cafe'nin yanındaki Volksbank kamera kayıtlarına da polisin el koyduğu açıklandı.

ÖLDÜRÜLMESİ 1 MAYIS AKŞAMI YAŞANAN OLAYLA BAĞLANTILI MI?

Olayın açıklığa kavuşturulması için soruşturmayı derinleştiren polis, Birgül D.'nin öldürülmesi ile, olaydan iki gün önce yaşanan, 1 Mayıs akşamı karşı sokakta bulunan "Diebels" adlı restaurantın müdürüne karşı yapılan silahlı baskın arasında bir bağlantı var mı? sorusu üzerine yoğunlaşıyor. Silahlı soyguncular  "Diebels" adlı işyeri müdüründen hafta sonu hasılatını istemişlerdi. Kanlı olayın bir hesaplaşma olup-olmadığının polis araştırması sonucu açığa çıkacağı ifade edildi.