Almanya: Haftada 35 saat çalışma talebi kabul edildi Almanya: Haftada 35 saat çalışma talebi kabul edildi

Ganime GÜLMEZ-Almanya

Almanya'nın NRW eyaletinde protestoların ardı arkası kesilmiyor.

1 Temmuz'da Bielefeld, 2 Temmuz’da Münster’de gerçekleştirilen protestoların ardından; 3 Temmuz’da da “Nazilere Yer Yok” denilerek, AfD’nin Münster’de düzenlediği, özel-açık hava parti oturumu protesto edildi.

3 Temmuz günü Bochum şehrinde, ‘Querdenker’ olarak bilinen topluluk ve gazetecilerin gerçekleştirdiği bayram havasındaki protestolarda ise; “Ne sağcıyız ne solcu” imajı yinelenmeye devam edildi.

ÖZGÜRLÜKLERİ SINIRLAYAN YASA TASARISI PROTESTO EDİLDİ

Almanya’nın Nordrhein Westfalen Eyaleti’nde çıkarılacak olan yeni; “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu” tasarısına karşı protestolar devam ediyor.

Bu kanun tasarısına karşı, 26 Haziran günü Düsseldorf’ta birçok anti-faşist grup tarafından protestolar düzenlenmiş; binlerce kişinin katıldığı bu protesto gösterisine polis saldırmış ve öncelikle gazetecilerin ellerindeki kayıtlara el konulmak istenmişti.

Bu yeni yasa tasarısı; en ufak bir itirazı bile “polise mukavamet, polise yönelik şiddet” olarak sabitlemeyi, eylemler sırasında gerçekleştirilen ya da yayınlanan tüm video kayıtlarını “suç” kapsamına alabilmeyi, bu anlamda gazetecilerin haber yapma özgürlüğünü tam anlamıyla kısıtlamayı, nihayetinde de dijital ortamdaki tüm paylaşımlara da bir sınırlama getirmeyi ve bu ihlalleri çiğneyen kişilere kolaylıkla hapis cezası verebilmeyi içeren çok ince detaylı maddelerden oluşuyor.