Ganime Gülmez / Almanya

Almanya çapında, ilkbahardan bu yana aralıksız bir biçimde süren bu eylemler, 24 Eylül’de hayli kalabalık zincirler halinde ve farklı farklı taleplerin dillendirilmesiyle birbirine kenetlenecek.

Tam da 26 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan seçimler öncesinde yapılan bu protestolarda, dile getirilen “iklim değişiklikleri, buna paralel gerçekleşen doğa felaketlerini önlemek üzere parti programlarına maddelerin eklenmesi” yönlü talepler, partiler tarafından neredeyse hiç dikkate alınmamaya devam ediyor.

Fridays fors Future aktivistleri bu talepleri doğrultusunda, partilerin seçim propagandası kapsamında da olsa ifade ettiklerini bir grafik haline getirdiler. Eylemcilerin taleplerine söylemde de olsa en çok yanıt veren parti FDP olarak belirlendi ve bu yönlü çok yoğun tartışmalar yaşandı.

24 Eylül’de gerçekleşecek protestolara Greta Thunberg de davet edildi ve Greta’nın Berlin’deki protestolara katılacağı “reklamı”yla farklı intibalar yaratılmaya çalışılmakta.

24 Eylül’de gerçekleştirilecek olan protestolara Almanya’daki tüm partiler, organizasyonlar; kısacası şu ana kadar çeşitli taleplerle sokaklara dökülen yüz binlerce insan katılım sağlayacak.

Dünya çapında 400’ü aşkın bölge-ülkede bu protestoların gerçekleşeceği kesinleşmiş durumda.

Almanya: Havalimanlarında yeniden grev başladı Almanya: Havalimanlarında yeniden grev başladı