Almanya’nın Halle kentinde dün yaşanan ve iki kişinin yaşamını yitirdiği çok sayıda kişinin de yaralandığı terör saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı. Saldırıyı gerçekleştiren 27 yaşındaki Stephan B.’nin, kafasındaki miğfere yerleştirdiği video kamerayla saldırı anını Twitter hesabından canlı yayınladığı belirlendi.

İçişleri Bakanlığı olayın anti-semitik bir saldırı olduğunu belirtirken şimdiye kadar edinilen bilgilere dayanarak saldırganın aşırı milliyetçi birinin olabileceğine dair bulgulara rastlanıldığını açıkladı.

Saldırıda sinagog önünde vurulan bir kadın hayatını keybederken, kebap dükkanına atılan el bombası sebebiyle bir kişinin öldüğü ifade edildi.

Yahudilerin yılın en kutsal günü saydıkları Yom Kipur gününde gerçekleşen saldırı dolayısıyla Alman polisi şüpheli bir kişiyi gözaltına alırken, savcılık 'ulusal tehdit' oluşturduğu gerekçesiyle olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Saldırıda Yahudi mezarlığına da bir el bombasının da atıldığı belirtilirken görgü tanıkları, bir saldırganın sinagogun hemen yakınındaki kebap salonuna doğru ateş açtığını aktardı. Alman polisi Amazon'un video oyunları platformu Twicht'ten canlı yayınlanan saldırıyı en az iki kişinin gerçekleştirdiğini açıklarken, yetkililer saldırı görüntülerini internet üzerinden sildi.

Yeni Zelanda’da 15 Mart’ta 2 camiye yönelik düzenlenen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği katliamda da saldırgan Facebook hesabından olayı canlı yayınlamıştı.