FESTİVAL ALANINA GİRMEYE ÇALIŞTI

Pazar günü saat 22.12 sularında meydana gelen patlamanın ilk anda, bir restorandaki gaz kaçağından kaynaklandığı düşünüldü. Ancak polisin yaptığı incelemeler sonunda olayın canlı bomba saldırısı olduğu anlaşıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, 27 yaşındaki Suriyeli canlı bomba, kent merkezinde düzenlenen ve 2 bin 500 kişinin bulunduğu "Ansbach Open" adlı müzik festivalinin yapıldığı alana girmek istedi. Bileti olmadığı için konser alanına alınmayan ve yanında sırt çantası bulunan Suriyeli bu esnada kendisini patlattı.

İLTİCA BAŞVURUSU REDDEDİLMİŞ

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann patlamanın ardından Berlin ziyaretini yarıda keserek Arnsbach'a geldi. Bombanın parça tesirli olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Herrmann, saldırganın iki yıl önce Almanya'ya gelen bir sığınmacı olduğunu ifade etti. Herrmann, Suriyeli gencin kardeşinin sığınma talebinin kabul edilmediğini belirtti.

Herrmann'ın verdiği bilgiye göre, iltica talebi reddedilen ve Almanya'da kısa süreli vizelerle kalan Suriyeli, daha önce iki kez intihara kalkıştı. Saldırgan psikiyatri kliniğinde bir süre tedavi de gördü. Joachim Herrmann, "Saldırgan sadece kendi yaşamına mı son vermek istiyordu yoksa diğer insanlarıda mı öldürmek istiyordu şu an bilemiyoruz" dedi.

Yaklaşık 200 polisin saldırıyla ilgili araştırmaları sürüyor. Bild gazetesi ilk bulgularda saldırganın terör örgütü IŞİD ile bağına yönelik bir bulguya rastlanmadığını duyurdu.