Almanya Başbakanı Olaf Scholz (SPD) mahkemelik oldu.

Hamburg Eyalet Başbakanı olarak görev yaptığı dönemde Almanya’daki bazı zenginlerin hiç vergi vermeden 2016 yılında devlet kasalarından milyonlarca vergi iadesi almalarına destek verdiği iddiasıyla Olaf Scholz ve Hamburg’un şu andaki Eyalet Başbakanı olan dönemin Hamburg Maliye Bakanı Peter Tschentscher (SPD) hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı

Almanya'nın tanınmış avukatlarından Gerhard Strate, o günlerde Die Zeit gazetesinin ‘Almanya’nın en büyük vergi skandalı’ olarak nitelediği Warburg Bankası bünyesinde yaşanan Cum-Ex skandalıyla ilgili olarak Başbakan Scholz hakkında vergi kaçırılmasına yardımın yanı sıra yemin ettiği halde yanlış ifade vermek şüphesiyle de suç duyurusunda bulunduğu açıklandı. Avukat Strate, Hamburg Savcılığı’nın olayın üzerine gideceğinden hareket ettiğini söyledi. Hamburg maliyesinin yaptığı vergi iadesinin 47 milyon euro civarında olduğu da belirtildi.

Scholz ve Tschentscher ile ilgili iddiaların Hamburg Eyalet Parlamentosu’nda oluşturulan bir komisyon tarafından incelenmekte olduğu da açıklandı. Komisyonun CDU’lu üyesi Richard Seelmaecker, “Bizim kendisine güven duyulmayan bir başbakanımız var” dedi. Aynı olay nedeniyle geçen yıl sonbaharda o zamanlar Federal Maliye Bakanı olan Scholz’un bürosunda da arama yapıldığı, ancak mahkemenin bu aramanın yasalara uygun olmadığına karar verdiği de hatırlatıldı.