Muhalif araştırma gazeteciliği ve 'İmamın Ordusu’ adlı yazdığı kitabı ile daha önce FETÖ savcıları tarafından hapise atılan ve daha sonra AKP iktidarının doğrudan hedefi haline gelen tutuklu gazeteci Ahmet Şık’a Günter Wallraf eleştirel gazetecilik ödülü verildi.

Bu yıl üçüncü kez verilen ödüle, 'Dokunan Yanar’ sözünün ilk sahibi Ahmet Şık ile birlikte Türkiye’deki basına yönelik baskıya karşı dayanışma amaçlı Almanya’da Türkçe yayın yapan taz.gazete de layık görüldü.

Köln’de yapılan törene katılan Ahmet Şık’ın Eşi Yonca Şık, önceki gün Ahmet Şık ile görüştüğünü belirterek "Ahmet, ödülü almaktan gurur duyduğunu söyledi” dedi.

Ödülün verilme nedenine ilişkin bir konuşma yapan Gazeteci-Yazar Günter Wallraff ise  “Ahmet Şık, 27 yıldır Türkiye’deki anti-demokratik uygulamaları ve hukuksuzlukları ortaya çıkarmaktan yorulmadı. Her zaman gerçeğin peşinde olan Ahmet Şık’a bu ödülü vermekten gurur duyuyorum. O, örnek aldığım bir gazeteci” dedi.

Wallraff konuşmasını Ahmet Şık’tan bir alıntıyla bitirdi: Bu baskı ve zulümden; iktidardakilerin korktuğu, bizim ise hayal ettiğimiz yeni bir hayat doğacaktır. Bunun için mücadelemizi sürdürmek zorundayız!

Süheyla Kaplan / Almanya