Süheyla Kaplan- Almanya

 


ALMANYA'
DA SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA SURİYE'YE SAVAŞA HAYIR SESLERİ YÜKSELMEYE BAŞLIYOR

 


Suriye“ye olası bir operasyona bugüne kadar çekimser kalan Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) bugün Suriye konusunda tavrını gösterdi. SPD'nin Başbakan adayı Peer Steinbrück, Suriye'ye yapilacak olası bir askeri operasyona karşı olduğunu belirtti.

 

“Taraflar arasında yüz saatlik bir görüşme/ müzakere bir dakikalık saldırıdan daha iyidir“ diyen Steinbrück, şiddetin bir çözüm olmadığını açıkladı.

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel“in de Suriye politikası konusunda net bir tavır izlemesi gerektiğini ifade eden Steinbrück, ABD  Başkanı Barack Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon“un da katılacağı G 20 Zirvesinde konunun ele alınmasını öngördü.

 

SOL PARTİ'DEN MERKEL“E ÇAĞRI

 

Öte yandan Suriye'ye savaşa başından beri hayır diyen Sol Parti'nin kamuoyu araştırmalarına  göre oy oranını artırdığı gözlendi.

 

Sol Parti'nin Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Jan van Aken, yaptığı yazılı açıklama ile Almanya Başbakanı Merkel'in ABD Başkanı Obama'yı frenlemesi konusunda çağrıda bulundu.

 

Aken, şu açıklamara yer verdi: “ Amerika yönetimindeki askeri bir saldıraya karşı Başbakan Merkel“in sessizliği kabul edilemez bir durum. İngiltere parlamentosu Suriye'ye askeri operasyona „hayır“ dedi, aynı şekilde Alman hükümeti de tavrını açıkca koymak zorunda. Merkel, ABD Başkanı Obama'ya doğrudan ya da dolaylı olarak operasyona karşı olduğunu açıkca beyan etmeli. Türkiye'deki patriot raketleri derhal geri çekilmeli. Ancak müzakere ve bölgeye silah sevkiyatının kesilmesi Suriye'ye savaşı durdurabilir. “