Bu nasıl bir baba? 5 haftalık oğluna işkence yapmaktan tutuklandı

Almanya'nın Hamburg kenti Eidelstedt semtinde 19 yaşında Alman bir baba, 5 haftalık oğluna işkence ederek ağır yaralamaktan ve ölümcül şekilde zarar verdiği gerekçesiyle tutuklandı. Bir babanın kendi çocuğuna nasıl böyle birşeyi yapabileceğini düşünmek herkesin kanını donduruyor ve söyleyecek söz bulamıyor.

Henüz daha 5 haftalık

Daha 5 haftalık bebek olduğundan dolayı temel sağlık kontrolü yapılması için bebeği doktora götürdükleri ve olay doktor tarafından fark edildiği belirtildi. Bebeğin derhal bir kliniğe yatırılmasını sağlayan doktorun polise bildirildiği kaydedildi. Bebeğin verilen rapora göre, 24 Aralıkla 14 Ocak arasında iki kez ölesiye işkence yapılıp ağır yaralandığı tespit edildi.

Babanın yaptığı iddiası

Bebeğin iyileştiği ve Gençlik Dairesi tarafından bakıma alındığı belirtilirken konu ile ilgili Hamburg Polis Basın Sözcüsü Florian Abbenseth, 19 yaşındaki babanın ve annenin Eidelstedt'te evlerinde gözaltına alındığını sorgulandıktan sonra hakim kararıyla babanın tutuklandığını açıkladı. Kötü muamele görmesiyle çakışma halinde bedensel yaralamanın yanı sıra ihmal yoluyla katliam girişiminden dolayı, babanın tutuklanarak cevaevine konulduğu ve işlemlerin sürdüğü açıklandı.

Yağmur ve Tayler davalarını hatırlatıyor

Daha önce yaşanan vakaları unutmamak lazım. Ebeveynlerin, çocuklarını o kadar çok suistimal ettikleri, ölen ya da kalıcı hasarlarını korudukları vakalardır bunlar. Üç yıl önce, üvey babası tarafından yapılan işkenceyle kötü sarsılan küçük Tayler'in 13 aylıkken ölümü ve baba mahkum edilmişti. Hamburg'da yine beş yıl önce öylesine şiddetli bir şekilde istismara uğradığı için henüz daha üç yaşındayken Yağmur ölmüştü.

Daha iyi korunmalı çocuklar

Yagmur-Gedächtnisstiftung - Yağmur Anıt Vakfı'ndan Michael Lezius'u küçük kız Yağmur, beş yıl önce öylesine şiddetli bir şekilde istismara uğradı ki, üç yaşında öldü diyerek, “Almanya'da daha fazla çocuk koruması için ve sistematik olarak yapılması gerekiyor. Bu sadece bir para değil, aynı zamanda bir bilinç sorunu da” diyerek çocukların çok daha iyi korunmaları yönünde mesaj verdi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG