Alman basınına yansıyan haberlere göre, ilk sayısı internet ortamında yayımlanan derginin, IŞİD ve benzeri örgütlere sempati duyan ya da bu örgütlerin militanlarına yönelik Almanca olarak çıkan ilk dergi olma özelliğini taşıdığı yazıldı.

Haberde, “kybernetiq” adlı derginin IŞİD’in İngilizce çıkarttığı “dabiq” ve El Kaide’nin “İnspire” dergilerinin aksine, doğrudan terör ve bomba yapımı gibi konulara yer vermeyen “bilgi teknolojisi, telekomünikasyon ve güvenlik odaklı” haberleriyle militanları gizli servislere karşı bilgilendirerek uyanık tutmayı hedeflediğini yazıldı.



15 sayfalık derginin ilk sayısında diz üstü bilgisayarda yazışan Amerikan askerlerinin resmine yer verilerek, "Dikkat et! Yazılanları düşman da okuyor. Her kim ki, hassas bilgileri paylaşıyorsa sevdiklerini de tehlikeye atar. Onları küçümseme" uyarı yazısı dikkat çekiyor.

Flaş bellek ve mermi



Habere göre, ilk sayısının kapağında flaş bellek ve mermi fotoğrafını kullanan dergi, “Biz meta veri temelinde öldürüyoruz”, “Verileri gizli servisler ve askeri birimlere karşı güvenle saklama”, “Gizli servislerin korkulu rüyası ol”, “WhatsApp ve Telegram’a alternatifler” gibi başlıkları ön plana çıkartıyor.

Derginin ilk sayısının çıkış tarihi Hicri takvime göre Rab’ Al- Awwal (Rebiülevvel) 1437, miladi takvime göre ise, Aralık 2015 olarak görünüyor.

Dergiyi kimin ya da kimlerin çıkarttığı konusunda kesin bilgi yer almazken, bir sonraki sayının ne zaman çıkacağı konusunun da belirsiz olduğu aktarılıyor.