Süheyla Kaplan

Berliner Morgenpost gazetesinde yer alan habere göre Korsanlar Partisi Başkanı Kramm'ın Berlin Büyükelçiliği önünde kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında Alman komedyen Jan Böhmermann'ın şiirindeki bir bölümü olan "Erdoğan Kürtler ve Hrıstiyanları yontuyor" kısmını okuduğu için hakaret ettiği gerekçesiyle Alman Ceza Yasasının 103. paragrafıntan dolayı gözaltına alındığı bildirildi.

Berliner Morgenpost gazetesi "Korsanlar Partisi Başkanı Erdogan'i eleştirdi, gözaltına alındı" başlığıyla verdigi haberinde, Kramm'ın miting sırasında Alman komedyen Böhmermann'ın şiirinin bir kısmını eleştirdiği, onun sadece şiirini genel olarak analiz ettiğine dikkat çekerek, Türkiye'de "Kürtler ve Hrıstiyanlar" sorununun hala hakaret edici bir özellik olarak görüldüğüne dikkati çekti.

Korsanlar Partisi Berlin eyaleti Başkanı Kramm, twitter hesabında "konuşmam sırasında polis yanıma geldi ve mikrofonu elimden aldı, mitingi dağıttı, hala şoktayım" dedi.

Alman gazetesi Kramm hakkında suç duyurusunda bulunulabileceği tehlikesinin olduğunu belirtilirken, miting sırasında Büyükelçilik avukatının Alman polisi ile birlikte olay yerinde olduğu ifade edildi.

Korsanlar Partisi gösterisi her Cuma Berlin Büyükelçiliği önünde "Kimse Erdowahn için birşey yapmıyor, elini Böhmermann'dan çek" sloganı ile düzenlenmekte.