Alman Devlet Televizyon kanalı ARD Politik Magazin ve Spiegel dergisinin aldığı istihbarata göre, Almanyanın Baden-Württemberg eyaleti Anayasayı Koruma Dairesinin Almanyada faaliyet gösteren Gülen okullarının antidemokratik olduğu ve Gülen cemaatinin İslamcı bileşenlerle Türk milliyetçiliğini içeren bir hareket olduğu yönünde bir rapor hazırladı. Gülenin İslam devleti yaratmaya çalışıldığı öne sürülen raporda, Alman Anayasayı Koruma Dairesi Almanyayı Gülen okulları konusunda uyardı.

 

Gülen okulları dünyanın 140 ülkesinde faaliyet göstermekte ve Alman hükümeti tarafından maddi destekli ve teşvikli yaklaşık 300 eğitim kurumu bulunmakta.

 

Baden-Württemberg Eyaleti Anayasa Koruma Dairesi tarafından hazırlanan raporda ayrıca Gülen hareketinin güçler ayrılığı, din, araştırma, araştırma özgürlüğü ve kadın-erkek arasındaki eşitlik ayrımı ilkesine aykırı hareket ettikleri bildirildi.

 

ARD Mainz ve Der Spiegelin elde ettiği bilgilere göre, Almanyanın Rüsselsheim kentinde Federal Uyum Bakanlığına (BAMF) bağlı olarak göçmenlere uyuım ve Almanca kursunun verildiği ve Gülen cemaatine ait olduğu öne sürülen bir eğitim kurumunda 3 yaşındaki çocuğa şiddet uygulandığı ortaya çıktı. Uyum Bakanlığının araştırmaları sonucunda Rhein-Mainda Gülen okullarına ait eğitim kurumlarında uyum ve Almanca kursu verilme yetkisinin alındığı belirtildi.

  

HOMOFOBİ VE TÜRBAN TAKMA ZORUNLULUĞU

 

Ayrıca Ludwigsburg kentinde Gülen cemaatine ait Carl-Friedrich-Gauß-Schule adlı özel okulda görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, kız çocuklarının türban takmaya zorlandığı ve mobbing uygulandığı belirtildi. Görgü tanıklarının anlattığı bilgilere göre sözkonusu okulda ayrıca, evrim teorisi ve Aleviler üzerine bir homofobi yaratılmaya çalışıldığı öne sürüldü.

 

DERS YARDIMINDAN ÖZEL LİSEYE

Bugün Almanya genelinde Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen 14 kadar özel lisenin (Privatgymnasium) olduğu belirtiliyor. Sadece başkent Berlin’de TÜDESB tarafından 2004 yılında açılan özel okul bünyesinde 4 anaokulu, bir gymnasium ve bir realschule bulunuyor.
Okullar Spandau, Treptow-Köpenick ve Kreuzberg ilçelerinde kuruldu. Spandau’daki lise bu yıl 310 öğrenci ile eğitime başladı. Lisenin yöneticileri talebin yıldan yıla arttığını söyleyerek, önümüzdeki dönem yeni liselerin açılmasının mesajını veriyorlar.

2007 yılında cemaate yakınlığı ile bilinen dernekler tarafından kurulan okullarda toplam 645 öğrenci kayıtlı idi. Sayının 2010’da daha da arttığı ifade ediliyor.