Süheyla Kaplan- Almanya

 

IRKÇI
 NPD'DEN „KRIMİNEL ALİ ÜLKENE ÇABUK GİT“  SLOGANLI SEÇİM KAMPANYASI



Alman aşırı sağcı Nasyonalist Parti'nin (NPD) Hessen eyaletine bağlı Frankfurt kentinde „Kriminel Ali, ülkene çabuk git“ yazılı afişini sokaklara  asması, Almanya'daki Türkiyeliler“in tepkisine yol acti.

 

“NPD YASAKLANMALI''

 

Bilindiği gibi birçok Alman politikacı NPD'nin Almanya'da yasaklanmasını savunuyor.

 

Alman Milliyetçi Demokratik Partisi'nin (NPD) yasaklanması gerektiğini savunan Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth, bu partinin 'anayasaya aykırı' hareket ettiğinin açık olduğunu ifade ediyor.

 

Roth, bir süre önce NPD ile ilgili olarak ''NPD'nin aşırı sağcı şiddet yanlısı örgütlerle bağlantısı olduğu belirgindir. NPD'nin yasaklanması konusundaki verilen önergelerin başarı ile sonuçlanması için politikacılar gerekli adımı atmalılar'' şeklinde açıklamada bulunmuştu.

 

SOL PARTİ FEDERAL MECLİS'E ÖNERGE VERMİŞTİ

 

Hatırlanacağı gibi, NPD’nin yasaklanması yönünde federal meclise Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen bir soru önergesi vermişti.

 

Önergesinde, Dağdelen şu ifadelere yer vermişti: “NPD’nin üç ayda bir halkın ödediği vergilerden 300 bin Euro almasına tahammül edemiyorum. Bu paraları göçmenler de ödüyor. Yine bu parti tarafından haklarında nefret körüklenen insanlar da ödüyor. NPD’nin saldırgan gruplarına aktarılan bu paralar derhal kesilsin, bu parti tarafından mağdur edilenlere, başta göçmenler, harcansın.

 

NPD devletten aldığı maddi yardımlarla ırkçı şiddeti yayıyor. Geçen yıl 521 aşırı sağcı ve yabancı düşmanı saldırı gerçekleştirildi. Bunların 125’i benimde milletvekili geçildiğim Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde oldu.

 

NPD’nin yasaklanması için oy kullandım, çünkü faşizm, ırkçılık ve antisemitizm bir düşünce değil, bir suçtur. Bu suç ki; sadece Nazi diktatörlüğü döneminde milyonlarca insanın katledilmesiyle kalmadı, aynı zamanda günümüzde de çok sayıda insanın, bunlar arasında çok sayıda göçmen de var, canına mal oldu.

 

NPD’nin yasaklanması için oy kullandım ve yıllardan beri bu talebi savunan göçmen örgütleriyle dayanışma içerisindeyim.