Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde Nasyonal Sosyalist Yeraltı davasının ikinci duruşmasına ilişkin yorum yayınlayan Pforzheimer Zeitung savunma makamının davanın ertelenmesi istemini eleştirdi. Sanık avukatlarının NSU cinayetlerine kurban gidenlerin yakınları ve geride kalanların zararı pahasına bir tiyatro sahnelediğini vurgulayan gazete, böylece davanın yavaşlatılması ve aynı zamanda medyanın dikkatinin dağıtılmasının hedeflendiğine dikkat çekti. Gazete,  mahkeme heyeti başkanı Hâkim Manfred Götzl’ün bu tip hukukî güç denemelerinin etkisinde kalmayarak, ikinci duruşmanın sonunda iddianamenin okunmasına karar verdiğini, böylece asıl davanın başlamış olduğunu bildirirken, “Ama bu, savunma makamının hukukî çarpışmalarının sona erdiği anlamına gelmiyor” diye yazdı.


Delmenhorster Kreisblatt gazetesi de avukatların müvekkilleri açısından en iyi sonucun çıkmasını sağlamaya çalışmalarının hak ve görevi olduğunu, hakimlerin verilen hükmün gözden geçirilmesi yönünde gerekçeler doğmaması amacıyla davanın hatasız ilerlemesine titizlik göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Gazete, “Geride kalanların davanın hızlı bir biçimde görülmesini özlemle beklemesi gayet anlaşılırdır. Ne var ki onların adalet duygusunun yeniden tesis edilmesini sağlamak, mahkemenin değil siyasetin görevidir” diye devam etti.


Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, 8’i Türkiye kökenli 10 kişiyi öldüren NSU terör örgütünün yargılandığı davanın ikinci duruşmasında 1 numaralı sanık Beate Zschaepe 15 dakika gecikmeyle duruşma salonuna geldiğini, üzerinde gri bir ceket olduğunu,, bu kez küpeleri görünecek şekilde saçlarını topladığını aktardı. Medyaya sırtını dönen baş sanığın avukatlarının da etrafını sararak görüntülenmesini engellemeye çalıştığı ifade edildi.

İddianamede Beate Zschaepe, NSU terör örgütünün işlediği 10 cinayete iştirak etmek, banka soygununa iştirak etmek, kundaklama ve terör örgütüne üyelik ile suçlandı. Diğer dört sanık da NSU örgütüne silah ve sahte ehliyet tedarik etmek gibi girişimlerle NSU örgütüne yardım etmekle suçlandı.