Alman Meclisi’nde federal milletvekilleri için hazırlanan Katolik, Protestan, Yahudilik ve İslam ve çeşitli inançlardan sonra Alevilik de temsil edilmeye başlandı.

Almanya Federal Meclisi içerisinde bulunan inanç odasında, Alman devleti tarafından inanç toplumu olarak tanınan toplumların kutsal sembollerin tanıtıldığı sergi köşesinde Aleviliğin simgeleri de yer alıyor.

Alman anayasasının 7. maddesinin 3. bendine dayanarak kendisini inanç toplumu olarak kabul ettiren Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( AABF)  Alevilerin kutsal sembollerini Almanya Federal Meclisi çatısı altında sergileme hakkına kavuştu.

AABF Başkanı Hüseyin Mat, ‘Almanya'nın en saygın kurumlarından biri olarak, kutsal sembollerimizin hak ettiği yerde yerini alması amacıyla Almanya Federal Meclisi Başkanı Norbert Lammert'te inançsal erkân yürüterek teslim ettik’ dedi.

Mat, ayrıca ‘Bu önemli ve anlamlı çalışmanın başarıya ulaşmasında emek veren milletvekilleri Özcan Mutlu ve Ekim Deligöz başta olmak üzere Berlin Cemevi’ne kurumlarımıza ve üyelerinize çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

Süheyla Kaplan/ Almanya